Med tanke på..

den pågående debatten i Maria och Linas bloggar så kändes UnderbaraClara aktuell då hon ofta har folk som stör sig på hur mycket hon pysslar och donar fast hon har en liten ny-kläckis,typ enligt detta inlägg.

Min tanke kring det hela är att man väl inte skaffar barn för att ersätta sig själv med inställningen att man måste välja barnet eller en själv utan för att det är meningen att barnet ska bli en DEL av dig och ditt liv!?! Så är iaf min tanke kring det hela, jag går inte in med inställningen "Nu ska jag skaffa ett barn och med det offra mitt liv!" Självklart måste man göra vissa uppoffringar då det kanske är viktigare att barnet har mat och nya blöjor än att du ska få ett par nya pjucks( de 30nde i raden typ) , men det är en pengafråga,Man kan vara en fantastisk förälder utan pengar..det säger sig självt.. och självklart präglas man av kärleken till sitt barn MEN, DU är fortfarande DU och har rätt att vara DU trots att ett barn kommer in i bilden.
Sen är det upp till var och en att avgöra vad en "uppoffring" innebär, är det att inte kunna gå på krogen varje helg?(praktexempel!)  Eller att inte kunna unna sig de kläder man vill när man vill? Eller kanske att inte kunna ta en spontan sistaminuten-resa utan boende för att "krydda tillvaron"?! Eller handlar det om att man själv finner sig i att må fysiskt eller psykiskt dåligt och helt släppa allt man tror på och lever för bara för att kunna ge sitt barn allt i världen!? På det sistnämnda så känns det som att om ditt egna välmående skulle vara i fara PÅ BEKOSTNAD av barnets välmående så skulle man hellre må skit resten av livet än att riskera att barnet bli lidande. MEN skulle det handla om att barnet för en månad eller två inte skulle kunna besöka simhallen 2 ggr i veckan,blev tvungen att hoppa över en ridlektion eller att det innebar att du faktiskt nångång var tvungen att säga "NEJ!" så skulle det kanske vara värt det då en glad och välmående förälder är en bättre förälder... i det långa loppet!
Som någon sa.. BALANS!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0