Minne köpes!

Herre min G. det är väl bra tur att jag läser min egen blogg lite titt som tätt för hade jag inte gjort det just precis nu så hade jag glömt biljetten till Bounce och det hade ju slutat i tragedi, ibland är man bra tom i bollen alltså.. (eller i det här fallet kanske det vart FÖR mycket att tänka på samtidigt!!)

....

PS.Vet inte hur man lägger in youtubeklipp! Ds

Godmorgon morgonsol

Idag bär det av mot ett laddat valborgsfirande i Uppsala, ska bli mycket gemytligt!(hoppas vi!) det blir bara jag och habibi som far men i Uppsala är det ju typ miljarder människor som firar Valborg (Hört ryktas om forsränning och champagnegaloppen)  Galet!
Sen ska vi ta in på hotell Mostofilarsson, 5stjärnigt, med alla faciliteter så som säng,toa och goda vänner!
Som tur är,eftersom jag planerat vara typiskt sådär valborgssliten, så blir jag kvar i Uppsala hela helgen för på lördag bär det av till Stockholm och Orionteatern där det bjuds på dansföreställning av högsta kvalitet med gänget ur Bounce och deras nya show "Caution!" LEEEV!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=buv6gJI2b60

Men guuuh..

..vart tusan är kameran nurå? Dom utlovade bilderna dröjer ytterligare eftersom vi tydligen förlagt kameran igen. Ville även dokumentera mina nysatta lökar, är stolt som attan över mig själv..eller.. det dröjer väl några veckor/dagar innan vi ser om jag lyckas men hade iaf velat ta bilder och visa er örtlådan och grönsakslådan.
Jag har liksom ett eget grönsaksland.WEEEHOOO!! =D

Idag var jag på samaritutbildning på jobbet så nu är det bara att ge sig ut och rädda liv.Nu kan ni känna er fullkomligt trygga med mig när ni är ute på fyllan och villan. Jag fixar biffen vid eventuella olyckor! Jag menar..RescueAnne klagade iaf inte på min heroiska HLR-insats! Gratis käk och dagsavslut vid 1 fick jag också(Istället för ordinarie 15.30!) Det tackar vi så hjärtligt för! 

Nyss var en av piss-rusk-grannkatts-helvetena in här i vardagsrummet och hade otyg för sig.Blir galen! Måste skicka mina katter på militärskola så dom tuffar till sig och kan jaga bort fanskapen!
Eller nån som har nån annnan idé?! (hagelsprakarn är inte ett alternativ!)


I min trädgård

Hela dagen har bestått av trädgårdsbestyr med morfar vilket har resulterat i 7 hallonbuskar, 1 vinbärsbuske,9 örter/kryddor till min örtlåda,1 steviaört till köket, grönsaksfrön(morot och rödbetor) och gul och röd lök.
Dessutom har jag själv, alltså helt på egen hand, planterat om några buskar..
Eftersom morfar är sinnessjukt hjälpsam och världens bästa morfar så bjöd jag på lunch på Dickens vilket smakade förträffligt och eftersom fröken J. är en underbar människa så dök hon upp med lite fika till oss svettiga och lortiga trädgårdsarbetare.Det tackar vi för!
När jag fixat klart örtlådan och allt det andra så var det dags för BodyCombat och därifrån kom jag nu och till min lycka så hängde det en söt kasse,direktimporterad från åre, med varsin mössa (en grön och en röd!) till mig och habibi och en strut med choklad från chokladfabriken, på dörren,allt från min fantastiska svärmor. Det var "Årestruten" så det var flera olika sorter i den, bla min favorit Chili.I LOVE IT!(givetvis är även dom andra helt underbara!) 

(Nu kom svärmor förbi och ville ta en kik på trädgårn så vi tog oss en liten rundvandring!)

Imorgon är det tidig uppgång som gäller (typ 6!) ska på Samaritutbildning,YEEAYJ! (suck!)
Såå.. dags för sovet kanske!!?

Home sweet home

Tillbaka igen efter en tuff helg i sälen och jisses amalia vilken helg.
Brädåkningen gick sinnessjukt bra och goggelbrännan är total, är så himla nöjd trots en liten kraschlandning på axeln på väg upp på en box men det var faktiskt helt och hållet shaperns fel eftersom hon skippat fixa kicken innan hon vräkte på salt, så vad som såg ut som en halvdan slaskig kick visade sig vara en stor isklump.. nåväl.. bara att kravla sig upp och ge sig på den igen!Är SJUKT nöjd med tanke på att det bara var 2a åket för säsongen!
Nån längdåkning vart det ju inte av eftersom bristen på snö var stor men desto mer tid över för chill så det var ju inte hela världen.
Dessutom kan jag även konstatera att torsdag-kvällen resulterade i,möjligtvis, den värsta urspårningen i gängets historia..HAHAAHA... har aldrig sett på maken till kalabalik!
Sen har man ju även fått höra att och annat som faktiskt sved i hjärtat, visste inte att det låg till så, men.. det finns ofta två sidor av en historia och jag skulle uppskatta om åsikter av den här formen når mina öron i samma sekund som de uppkommer. 
Och som jag tidigare konstaterat så gillar jag faktiskt att må bra,vad än missunnsamma människor tycker om det!
Gårdagen slutade på ett minst sagt chockerande sätt, inget som bör tas upp här dock.Är fortfarande fruktansvärt förvånad över utgången!
Kort och gott så har det varit en SVÅRSLAGEN helg med härlig brädåkning,diverse alkoholförtäring,sol och underbart sällskap av goda vänner, kunde inte blivit mycket bättre!
Bilresan hem gick bra och nu sitter jag här och glor på Van veeteren, Habibi ligger och vilar upp sig inför det stundande nattskiftet, stackars älsklingen! Men jag har varit den perfekta frugan och fixat krubb, en wok med bacon och grönsaker, hoppas det faller honom i smaken! Själv så tänkte jag faktiskt vara ledig hela kommande vecka, det ser jag fram emot. och på torsdag bär det av till Uppsala för lite skönt valborshäng med våra goda vänner F och S. det ser jag också fram emot..
Bilder kommer imorgon!

Vi drar till fjällen!

Sälen it will be!! F*N VA NAJS!!!
Är så sinnessjukt taggad att det inte kan gå annat än bra!
Jag,Fröken R. och grabbarna grus. Snart går jag upp i atomer av exhaltering(?) WIHOOOO!!!
Drar med mig laggen också så kanske man kan ta en tur på morgonen och natursnön tillåter,skulle vara trevligt att få ösa på ordentligt en gång innan säsongen är över.Men det beror ju förstås på om dom får plats i bilen! 
K. har ju nu beslutat att göra sig av med sin "pappa-räser" kanske började han känna sig lite väl vuxen med både hus och Volvo 855 eller så kanske det började rycka i "leknerven" så han istället vill ha nått billigare som inte gör så mycket om man rollar den grön och sladdar lite extra med i varje kurva ;-)
Hur som, oavsett vilken bil vi tar så kommer åtminstonde jag och Fröken R. ha en guldhelg."Svart-på -en-kvart" är redan nerpackat, här ska byggas goggelbränna!


Morgonstund har blod i mun

Grattis mig själv, lyckades nog riva sönder hela tandköttet vid morgonens tandborstning så nu ser jag ut som hannibal the cannibal, typ!Fantastiskt=P
Hänger runt på kneget och försöker lokalisera nån form av pålitlig väderprognos för kommande helg och vecka,
Hittills är detta vad jag hittat, sol i helgen, varmt men tveksam sol nästa vecka..
står lite i valet och kvalet om jag ska 1:Åka till sälen över helgen, ha det glss och balong,trotsa knäet och gå in stenhårt för lite bräda och kanske även lite längd om spåren tillåter och därmed ta ledigt nästa vecka(om det utlovas glassigt väder!)då jag fixar alla bestyr i trädgården med hallonbuskar,rabarberplantor etc. etc.(+ att företaget har kommit med en deal att om vi tar ledigt 4 dagar nästa vecka (ingen produktion!) så får vi 2 "bonusdagar" nästa stoppvecka (21) vilket innebär att jag då är ledig ytterligare en hel vecka om jag bara tar ledigt 1 dag då). Skulle ju vara trevligt! Å andra sidan Alt. no 2: Kan jag välja att stanna hemma i helgen,spara pengar,fixa trädgården för OM det inte är bra väder nästa vecka så är det bara att traska ner på kneget och sitta av sina timmar MEN då missar jag troligtvis en sjuhelvetes trevlig helg i sälen MEN spar 4 dagars ledigt/semester/komp (har lite sparat!) What to doo What to doo!?!?!?

Depp-varning utfärdas!!

Hade en väldigt intressant pratstund med en likasinnad träningskamrat på väg från gymmet igår, hon fick mig att förstå vissa saker som jag innerst inne vetat  men som jag inte riktigt velat inse,Det tackar vi för!

Har känt mig lite nere nu ett tag, (bortsett från då solen tagit överhanden förstås!), liksom övergiven på nått sätt, ingen trevlig känsla, i vanliga fall brukar det liksom vara fullt upp hela vintrarna med diverse äventyr med babe men nu har det vart sjukt tomt på den fronten, främst pga skador men också pga att man känt sig ovälkommen, eller, det är svårt att beskriva, ovälkommen kanske inte är rätta ordet men det har känts mer och mer som att det är Jag  och Dom .. fattar ni!? och då har man automatiskt liksom försökt dra sig undan för att inte vara till besvär..och sen har det bara blivit en ond cirkel av det hela! Och jag vill nog konstatera att ensamheten inte riktigt varit bra för mig, för just nu känns det faktiskt som om jag bara sluter mig mer och mer, jag, som i vanliga fall är så himla sprudlande glad, vad händer liksom?
Utan att försöka vara en dramaqueen på nått sätt så vill jag,och kan jag nog,ÄRLIGT, påstå att  den här förbannade skadan har gjort att jag haft den absolut värsta perioden i mitt liv och ärligt talat så vet jag faktiskt inte hur jag ska kunna ta mig ur det!
 

Skryt

Glömde ju berätta..
Igår gjorde jag för första gången i mitt liv min egna majonnäs..
"Jaha, vad är det för spec med det då?!" kan ju ni fråga er själva..
för gissa vad..den var underbart god OCH den skar sig ICKE !
Stolt?OH YES!

bloggeribloggera

Fanfar till mig, en hel dag utan bloggande, jisses amalia! 
Kan  dock ha berott på att hela dagen i runda slängar bestod av förkylningskurering i form av sömn och ogräs-rensning på hög nivå(av vår stenbelagda uppfart som mer kunde liknas vid en gräsmatta!) tätt följt av Core/Spinning/Pump,mitt snorfyllda huvud till trots..Sen kom ju babe hem också så ja, i ärlighetens namn fanns det alltså ingen tid till sånt som bloggeri osv..

Morfar hade ju som jag tidigare nämnde ,tagit  semester denna helg så jag har fått klara mig själv i trädgården och om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt kännt mig lite hopplöst okunnig i trädgårdsfrågan men då kom jag på den briljanta ideen att bättra på mina kunskaper en aning genom att läsa igenom den stora högen med,till stor del, olästa hemma-pular-tidningar och då lärde jag mig t.ex sådana saker att man in i det sista ska försöka låta bli att vattna rabatterna eftersom då lockar man upp rötterna och får därmed en känsligare och mer ogräs-tät rabatt (vilket iof hade vart bra att läsa INNAN jag glad i hågen lassade på friskt med vatten i samband med morgonens gräsmatte-bevattning!)
MEN.. det är lätt att vara efterklok,och nu vet jag ju det till nästa gång!

Och som vanligt,eftersom det är måndag, så sitter jag nu på kneget och häckar och tänkte nu låta bloggandet övergå i en något mer smaklig syssla : FRUKOST!!

På menyn idag står Havregrynsgröt med en blandning på keso-kesella-kanel och ett stycke ägg och givetvis en kanna te!


Underbara,UNDERBARA dag!

Jag kan inte påstå annat än att jag har haft en underbar dag idag, det började med en promenad, lite kyligt men solen sken så synd att klaga,eftersom det fortfarande var lite kyligt så grejjade jag lite inomhus med att bla fixa klart sovrummet som jag förövrigt blev sjukt nöjd med.. men ska nog även byta lampskärmar,vita passar liksom inge vidare...  resten av dagen tillbringades i trädgården med diverse buskklippning och blomsterplantering och avslutades med en skön och rofylld stund under en filt i solen tillsammans med en kanna te och X antal tidningar i olika utföranden.. fick en hel del mysiga ideer att använda mig av utomhus.
Sen så har jag helt sagt ifrån mig den här sockeravvänjningen, troligtvis blir jag bara mer sugen när jag vet att jag inte får och anledningen till att jag äter hela tiden är ju för att det är ett substitut till tidigare intressen och eftersom jag nu har ett nytt intresse (trädgårds-pul!) så är chansen nog ganska stor att jag kommer hålla på med den istället för att äta hela tiden.. som idag... fram till klockan 18 hade jag bara fått i mig 2 förp jordgubbar vilket i sig inte alls är bra men glömde helt enkelt bort tiden.. så eftersom jag nu är väldigt nöjd med dagens fix utomhus och inomhus så firar jag med lite Robinson,popcorn,naturgodis(MED SOCKER!) och knäckebröd med eko-bregott och havssalt.YUM!
Om en timme kommer syrran och då ska vi kika på en rulle, Lake Eden tror jag det blev.


Godmorgon!

Är just nu nyvaken och skrynklig med skapligt kuddface, ska snart ut på en morgonpromis men kom på att det var nå skitviktigt jag skulle kolla på internet (Det var därför jag vaknade!) MEN.. nu har jag glömt vad det var , väldigt frustrerande..
Somnade på soffan igår till Kill Bill´ettan, hade glömt hur sinnesjukt brutal den var men också hur sinnesjukt bra den var.. jisses..älskar delen i början när Uma försöker få tårna att röra på sig, det kan man kalla viljestyrka!
Vaknade givetvis dessvärre även på soffan då,,när solen började skina in genom fönstret, TILL TELETUBBIES!
Hur i h***vete (ursäkta språket men jag blir f*n förbannad!) kan det vara lagligt att producera sån fruktansvärd
smörja? jag har HATAT dessa studsande odågor från dag 1 och kommer aldrig, och då menar jag ALDRIG visa mina barn in i teletubbies värld utan hålla mig till mer kvalitativ barn-tv i form av ex. disneyfilmer osv.. och det har ni mitt ord på!

Nu mindes jag förresten va det var jag skulle gö, lä dra..

(pust)

..äntligen har jag ro att slå ner röven, for ju som jag tidigare nämnde iväg till v-ås för ett besök på Ikea och Plantagen, var sugen på några nya färgklickar här hemma (hade först planer på att måla om men kom på att det aldrig går så snabb som man tror med allt tejpande osv så gav upp den tanken för stunden..) och sen var jag ute efter lite trollhassel att göra nått snitsigt till -rummet med, den planen gick dock i kras eftersom det tydligen verkar vara stor åtgång på just den varan just precis när jag ska ha det...
Nåväl, fyndade iaf lite på Ikea och även lite på Hemtex här i stan:
*Ett fint tyg att göra provisorisk sänggavel av tills jag har hittat DET/DEN tyget/tapeten som jag verkligen är ute efter.
*Rosa sängkläder
*Rosa gardiner till sovrummet att matcha med sängkläder och tyg.
*3 små söta vaser med tillhörande blomma att dekorera ett vardagsrumsfönster med
*2 nya ljusfat i zink
*svarta deko-stenar till ovanstående
*pytte-blockljus i röd färgskala
*1 duk
*två ljusstakar för värmesljus
*snitsig strandväska som var som gjord för träningskläder.
*tulpaner
*Mat-buttar i set om 17

Hmm.. tror det var allt .. några bilder kommer idag (K. hade tydligen lämnat kameran hemma insåg jag efter att jag ätit upp frukosten!) men sovrummet får ni se imorn eftersom jag är helt slut just nu och verkligen inte orkar fixa klart sänggaveln..

Dags att avnjuta en underbar mango-omelett med jordgubbar och en kopp te.Hoppas ni får en underbar kväll för det ska jag ha!




Vid frukostbordet

Idag återförde jag morgonpromenaden i det wiklund-/lillbackska hemmet, det vart en lång en med solen strålandes i ansiktet,dessutom så fann jag en lapp på trappan från min söta morfar/trädgårdsmästare som tagit semester i helgen och begett sig till dalarna och till dalarna har även K. farit för att ta till vara på den sista snön vilket han gjorde helt rätt i..
Så nu sitter jag här vid frukostbordet,lite frusen efter promenaden med en värmande kopp te och en,tidigare nämnd,avokado shake.Jag hade bilddokumenterat det hela om det inte varit så illa att babe tagit med sig kameran på äventyr upp i fjällen. Nåja, en annan gång,nu har jag lite brådis för tänkte hinna med ikea och resten av hälla innan det är dags för spinning klockan 5.solong!



(Drömma kan man alltid!)

Misslyckad

Det är över, löftet är brutet!
Idag vart det naturgodis i form av chokladdoppade hasselnötter och kanelmandlar till lunch,kunde inte hålla mig, vilket innebär att socker-löftet är brutet. Det känns fruktansvärt faktiskt för det var inte jättegott men ändå kunde jag inte låta bli att slänga i mig massor..jag hade kommit så långt och så raserar jag det på upploppet.
Men men, imorgon blir det nya tag, eftersom jag bröt detta så innebär det att jag har några nya  tuffa veckor framför mig,jag SKA fixa det!
(Hur kunde jag vara så dum!?) nåväl...jag har ingen annan än mig själv att skylla så det är bara att bita i det sura äpplet..
Nu är det värmestopp så det är väl lika bra att bege sig ut på en promenad så man gjort nån nytta iaf..

Usch

Känner mig inte motiverad till nånting idag, eller iaf inte nånting i hälsoväg,satte på min yoga dvd och var skitpepp, men så fort andnings övningen började så rann det av mig då såg (och hörde) jag bara klockan tickandes i huvet "83 minuter kvar , 82 minuter kvar ,81 minuter kvar.." osv osv. så jag beslöt mig för att sticka ut och gå.. men på väg ut genom dörren fick jag syn på min vaxduk som jag tänkt klä "planteringsbordet" i så då rann gåsuget av mig och eftersom jag skulle fixa bordet istället.. men då behövde jag häftpistolen...som låg på övervåningen,bredvid datorn, där jag sitter nu.. Fan alltså. Taskig karaktär här!
Och jag känner mig allmänt stressad eftersom jag vet att jag ska gå till jobbet om 4 timmar.Fan för eftermiddagsskift.. tur att det är det sista..för den här gången vill säga!
Nej.. nu har jag setat och gnällt länge nog... dags att ta tag i saken.. får väl börja bakifrån då, bord,promenad,yoga..

...meeen jag skulle nog behöva ut till björsbo/uggelbo för inhandling av gräsfrö också..

mrs.sleepy

Uppe med tuppen var jag imorse och besökte gymmet där ett tungt (la på en extra etta på varje låt! NÖJD! ) Pump-pass väntade i vanlig onsdag-på-eftermiddagsvecka-ordning ,tätt följt av en svängom med crosstrainern.Riktigt skönt,men satan i gatan va träningsvärk jag har, fast det är ju förstås från annandags-pumpen.
Eftersom jag var uppe så tidigt så hade jag planerat att jag, när jag kom hem skulle ge mig på diverse bestyr som skjutits upp men efter att jag fyllt magen med min smarriga avokadoshake (se recept nedan!) så vill kroppen inget hellre än att krypa ner under en filt i soffan och somna in till ljudet av disney-channel! Välbehövligt tror jag dock för jag vaknade utvilad, på glatt humör och fylld med energi (..och läckra kuddavtryck i hela plytet!..) ca 10 minuter innan det var dags att knata ner mot jobbet.Fantastiskt!

Sen råkar det vara så att jag vet en (två med habibi!) som ska på bröllop i sommar för på vägen till kneget så kikade jag ner i postlådan och där låg ett sött litet rosa kuvert med ett underbart inbjudningskort med fantastiskt söta små blommor på.. Väl värt den långa väntan kan jag säga!
Så det är väl bara att önska all lycka till de lyckliga tu, M  & F  som gett oss möjligheten att få närvara på denna cermoni!
Vi bugar och bockar!

AvokadoShake

Du behöver:
3dl hallon ,frysta går bra
1 Avokado

Kakao
Kanel
Linfrö
1 msk olivolja
en bit färst ingefära
vatten alt. yoghurt el.mjölk(ev.kokosmjlk men då kan du utesluta oljan.)

Blanda alla ingredienser i en mixer och drick, alt. ät med sked som glass beroende på konsistens.
Önskas mer protein kan man knäcka i nån/några äggvitor. 

vildsvins-safari

Fixade det. men det var tufft måste jag medge.. det var inte bara en gång jag var på väg från jobbet för en snabbis till affären men jag höll mig!  Var dock tvungen att sticka hem till mams o paps efter jobbet (gick lite tidigare eftersom abstinensen och tristessen höll på att äta upp mig inifrån.. )  för att alla butiker skulle hinna stänga innan det var dags att passera dom..
Jisses.. jag är galen som gett mig in på detta!
Nåväl, halva tiden avvklarad, halva kvar.. håll tummarna för moí.

Hos far bjöds det på knäckebröd och te ( Vilket var MYCKET uppskattat i mitt tillstånd!) och efter att jag mumsat i mig det så gav vi oss ut mot dom stora skogarna i hopp om att kanske skymta dessa omtalade vildsvin som folk är så exalterade över..vi såg inga svin.. inget annat heller för den delen.. jo .. en häst och tre rådjur.. det var alles!
Men liiite spännande var det.. tänk om det faktiskt dykt upp ett gäng nöffisar,jag hade nog blivit döskraj!

Nåja, dags för en välbehövlig sovstund för imorgon väntar ett tufft morgon-pass!


Voine voine

Sitter på jobbet och tar det piano, ingen produktion..idag heller!
Läskigt nog så har det börjat att suga illa i godistarmen, jag har vart helt abstinensbefriad i tamejfan 2 veckor..men nu... 16e dagen.. så vill jag bara löpa till ICA och bokstavligt talat kasta mig över snask-hyllorna..Jag är räääädd!
MÅSTE....HÄRDA...UUUUT!!!


Räkfrossa

Nytränad och nyduschad med en kopp smarrigt,eko-te från friggs har jag nu slagit mig till ro i soffan i väntan på Van veeteren och lite räkfrossa!
Dock är det en sak jag undrar över, hur orkar folk hålla på och byta kläder mellan två träningspass som följer direkt efter varandra? förstår liksom inte poängen.. har man ett sånt stort behov av att var snygg att man inte ens kan ha ex. samma tajta braxer på Combaten som man hade på Pump-passet precis innan?Vad är grejen med det liksom? Finns det en särskild dresscode för olika pass eller?Visst.. det kanske underlättar i exempelvis ett dansinspererat pass att ha lite större,aningen mer rörliga kläder (Har märkt själv att om man spexar till sig lite när man går på danspass så är det lättare att slappna av och ta ut rörelserna till max!) osv men just det att byta från vanliga byxor modell "jazz" till ett par vanliga,inte överdrivet rörliga nikebraller, och en vanlig tajt träningstopp till en annan vanlig träningstopp det hajjar jag faktiskt inte! Och sen det faktum att folk faktiskt går och tränar i FETA bling bling armband/klockor/halsband och så många lager mejk att man tror dom mellanlandat på väg till Greenman får en ju nästan att bli mörkrädd.. för av egen erfarenhet så har jag märkt att svetten liksom gillar att rinna längs med armarna så hur fräscha kan möjligtvis dessa smycken vara efter en timmes flåsande?!... och hur mycket av sminket sitter faktiskt där det satt från början?!
Nu är det ju givetvis så att alla får bestämma själva hur dom ser ut osv men jag förstår bara inte hur mycket energi folk måste ha för att först och främst svettas igenom tvåtimmars träningspass och SAMTIDIGT orka lägga ner pulver på att  se snygga ut.Det är och kommer för alltid vara ett mysterium för mig!
Nej, dags att förbereda lite räker.
På återseende!

Släkten är bäst!

Alltså jag måste bara konstatera en sak. Min morfar är BÄST!
Idag kikade han förbi så han skulle få ett hum om vad han skulle få att pyssla med de kommande soldagarna,då han är lite av en Calliban imitation (För er som inte vet det så är alltså Calliban,trädgårdsmästaren i kultfilmen "Resan till melonia"!) så vi tog en liten promenad runt "ägorna" (hahaha!) och diskuterade diverse möjliga lösningar och vad som möjligtvis kunde vara på väg upp lite här och var.. och innan jag visste ordet av så hade han rullat upp skjortärmarna,grabbat en spade och flyttat den lilla tönt-häcken som varit planterad MITT på gräsmattan och som jag stört mig på varje gång jag kollat ut genom fönstret.Är han inte underbar?
Såklart var det bara att haka på arbetarandan,så medans han planterade om buskarna så rensade jag upp i mitt blivande morotsland.
Och eftersom Jag och Habibi gjorde ett ryck i vedbon/redskapsbon igår så hade vi inga som helst svårigheter med att hitta dom redskap som krävdes.Kunde inte blivit bättre!



ny mössa

Glömde lägga ut en bild på nya mössan igår så här kommer den:
(Vart riktigt nöjd faktiskt!)


kvällspromenad

När solfrossan började komma krypande så beslöt vi (jag och syrran) oss för att ta en liten kvällspromenad runt norra fagersta.Mycket trevligt vill jag påstå..bara att kolla in bilderna liksom!
Det var inte bara en som blickade efter oss på våran lilla turné och givetvis så berodde det såklart på att dom inte var vana vid att se två så läckra brudar ensamma spatserande längs beautytowns gator.
För inte kan det väl berott på att vi såg ut (och betedde oss..!) som två luffare på speed,nynnandes valsång?eller?!
Nu är det soffläge med brasa och Robinson som står på schemat...Gött mos! 


 
Fagersta by night!


Luffare no.1 nynnandes valsång kanske?
 
Luffare no.2 vote for peace!

Äntligen..

...är alla förbannade löv borta!

...finns det tid för trädgårdshäng med systeryter i solen,bra musik och trådlöst bredband!

...är påskens alla middagar över!

...har katterna tuffat till sig och visat grannkatterna vart skåpet ska stå!

...så var jag helt o-sugen när alla andra satt och käkade Carte dor(?) mascarpone till efterrätt på påskmiddan!

...så är jag helt o-sugen nu när syrran sitter och mumsar påskgodis!


Glad Påsk

Har redan varit ut i trägårn och pulat i 1,5 timme och klockan är bara tio i tio.Super nöjd!
Har för övrigt glömt att berätta att jag haft besök av ett par gäng påskkärringar så mitt godisköp var inte förgäves trots allt..
(trots att K. nog önskat att han fått behålla godiset för sig själv!:D )
Det första paret kom när jag inte var hemma så K. fick ta emot dom och jag vart sååå besviken när jag fick reda på det, hade ju liksom sett fram emot att se dom små barnen överlyckligt gräva i min stora påskpåse, Men icke!
Fick dock en urtjusig teckning av dom små så jag kunde åtminstonde njuta av denna vackra skapelse på kylskåpsdörren.(se bild!)
Men..
Igårkväll när jag var ute och kratta så uppenbarade sig de sötaste små påskkärringar jag någonsin skådat... fnissandes studsade dom upp mot dörren och jisses, jag tror jag skuttade lika glatt och nervöst dom dom när jag studsade in för att hämta godiset och dom fick ta så myyyycket dom ville och även av dom fick vi en liten påskteckning!
(se bild!)
ÅHH va jag ÄLSKAR att bo i "hus"!

Är snart klar med min nya mössa också, bild kommer i afton.Den här blir riktigt bra!
Nu ska jag styra upp min outfit och pallra mig över till andra sidan och hjälpa lilla pappsen med lite äggdekorering.
På återseende!

 

Nya ljuslyktor!

Solur!Solig morgon!
Mera nya lyktor!


Mrs.Calliban

Är nyss hemkommen från ett minst sagt trevligt "sammanträde" hos babes söta mor där det bjöds på alla möjliga läckerheter, bl.a en perfekt tillagad laxsida med underbar citronfluff/sås och med tanke på att det är påsk och allt så ursäktar jag mig själv mitt enda sockerintag för dagen vilket var en helt fantastisk,hemmagjord chokladmousse( på Mörk choklad-därav sockret,ägg och grädde), personligen så räknar jag inte in detta otroligt pyttelilla snedsteg så än så länge ligger fortfarande datorn/resan säkert!
(börjar mera luta åt en resa nu eftersom det ryktas att vi kommer få vara hemma med grundlön v.18 o 21.Ay Caramba! Barce kanske?!)

Fast egentligen så började ju dagen med 1,5 timmes lövrräffsning i solskenet,upptäckten av diverse blomster i trägårn och salladskomponering (Vilken bestod säsongs-sallad-mix,salladslök,röda äpplen,röd paprika,jordgubbar och pressad citron)  till det stundande sammanträdet hos svärmor.Vilket för övrigt var helt suveränt med tanke på att jag tog en rejäl sovmorgon så den ovannämnda middagen resulterade i dagens frukost. Skaplig lyxfrulle!


Resultatet av morgonens lövräffsning:




..dock är det en del kvar..



Dessa godingar upptäckte jag i rabatten imorse:



Det är så himla spännande nu för vi har ju verkligen inte en aning om vad som är planterat runt om huset så nu när våren står i dörren så kommer det förhoppningsvis dyka upp diverse överraskningar lite titt som tätt...WEEEI!!!. Älskar att ha en trädgård! (Även fast det är 2 säsongers löv jag har att räfsa ihop så kan jag faktiskt medge att jag även njuter när jag tar hand om det!)  



Oz

Har hunnit med en hel del efter incidenten med masken imorse..
Till att börja med så kom jag galet långt på min nya mössa.. dock var det nått som gick på tok så nu har jag börjat om..men det gör inget för hela påskhelgen kommer att tillbringas lugnt och stillsamt hemma med enbart två påsk-middagar inplanerade så jag har gott om tid!
Efter att jag slutat jobbet så promenerade jag förbi systeryster och kollade på när hon jobbade, hon bjöd på en skvätt kaffe och så bestämde vi att jag skulle återkomma när hon slutade för att senare styra upp lite filmhäng i hennes crib eftersom hennes rockstar till pojkvän är på turné och min sömntuta låg och sov efter ett tufft nattskift så passade ju det alldeles ypperligt. Det här va rullen vi kikade på:



och jag säger bara en sak: SE DEN!
Verkligen sinnessjukt bra film och Nicole Kidman gör sig fantastiskt bra som snoffsig,engelsk,överklassdam och "Nullah".. herregud.. hans stora rådjursögon får en att smälta till en bölande geleklump för bölade gjorde vi minsann.
Verkligen sevärd!

När jag tömt tårkanalerna och fyllt buken med lite ätbart så bar det av mot ett Core/Spinningpass på Arena och nu sitter jag här, svettig,trött och överlycklig att jag har en låååång helg framför mig!


Ett hjärta av guld!

Det hände en lustig grej imorse när jag gick till jobbet, eftersom det regnat ganska så friskt under natten så har diverse daggmaskar kravlat sig upp till ytan, jag promenerade som vanligt i lite halvrask takt och nynnade lite för mig själv när jag plötsligt,en hundradels sekund försent inser att följande steg hamnar tvärs över en stor mask...
Ni vet när man råkar stöta till nån på affären och kastar en snabb blick över axeln och ber om ursäkt?..
Just det gjorde jag när jag insåg att jag råkat trampa på den stackars masken!
När jag i nästa sekund kom på mig själv med att vara så empatisk så vart jag faktiskt lite glad (sörjde dock forfarande masken!), jag menar.. det måste ju bevisa att det finns nått gott inom mig och att jag inte är en sån hemsk människa som jag ibland föreställer mig. Big up till moi!


dripp dropp

Dagen har vart ack så grå.. avundas inte fröknarna som glassar runt i thai-landet, Vad är väl en bal på slottet? (DAAAH!)

Dagen började med sovmorgon eftersom jag hade en samarit-kurs som började klockan 7, jag hoppade på hojen och tyckte att jag var fruktansvärt smart som tänkte parkera den vid porten närmast det ställe som kursen skulle hållas på eftersom det låg absolut längst bort jämfört med min ordinare arbetsplats (Vårt industri område är cirka 2 km långt!) och med tanke på att jag senare skulle till sjukan så skulle detta spara massor med tid..MEN..så insåg jag ganska snart att jag glömt kortet till porten så det var bara att cykla vidare till den vanlige porten för att hoppas på att bli insläppt av nån annan, halvvägs dit fick jag punka på cykeln (YES ALLTSÅ!)
Sååå .. .det var bara att bita i det sura äpplet och gå den långa(och kalla!) biten till kursen.. som när jag kom fram.. .VISADE SIG VARA INSTÄLLD!!!
Det var alltså bara att gå lugnt och sansat tillbaka till arbetet..Trevligt, spec. med tanke på att jag hade räknat med kursens frukost och lunch så då satt jag där.. utan mat,kall och irriterad! Kunde dagen börjat bättre?

Som tur var så styrde det upp sig och Lilla pappsen bjussade på lite frukost innan det var dags att ge mig lift till sjukan  för att avverka mitt 2 (TVÅ) minuter långa läkarbesök som gick till ungefär såhär:  Jag berättade min story i korta drag,han ryckte lite i benet och konstaterade vad jag redan visste och redan hade talat om för honom : "Det här knäet var ju inte värst stabilt, det här måste du låta en ortoped ta hand om!" .No shit?!

Tillbaka till arbetet och 120 spänn fattigare så virkade jag klart mitt nya (numera gamla eftersom jag reedan påbörjat ett nytt!), projekt vilket resulterade i en mössa alt. brödkorg (se bild!) och på vägen hem så insåg jag att vi numera bor i ett väldigt barntätt område så jag stannade till på ICA och inhandlade lite påskgodis att ge till eventuella påskkärringar som knackar på.
Angående godis så går min detox finfint och jag har inte och tänker inte,smaka på godiset som är avsett för dom små glinen.Så det så!



Påminnelse

Mjölk? Dåligt! Ost? Dåligt!

Dagens inbokade spinningpass byttes ganska snabbt ut mot ett annat, inte allt för trevligt, pass!
Så nu sitter jag här med magkramp och glor på "H.I.M.Y.M"  och funderar på om jag törs trampa ut i trägårn och skyffla undan mina ihopkrattade lövhögar..


Medans jag funderar så kan ni ju kolla in mitt fräscha pannband och även början på mitt nya projekt..





....

Tandläkarn gick fint igår så nu är tänderna nyblästrade och skinande rena.Fantastiskt!

Har virkat ett fantstiskt pannband (kommer bild!) så nu kan jag det också.. är redan inne på nummer 2 men var tvungen att ta en paus för fingrarna började krampa!  
Inte vart det nån tidig kväll igår hellerså är trött som tusan även idag, för när jag kom hem från träningen (BB och Combat) höll min babe på att storstäda hela lyan (underbara han!) så då lagade jag mat åt oss och gjorde lite lådor och doningar, redan där var klockan 9,sen skulle jag bara slå mig ner i soffan en liiiiten stund vilket resulterade i att jag inte kom i säng förrän 1 på natta.. DAMN!

Men idag.. då SKA jag gå raka vägen upp utan stopp.. möjligtvis ett litet ett i köket för ett intag av nått ätbart.. Så får det bli!

Nu:SOLEN!
 


Slutspurten

Dagen har hittills gått i lättjans tecken.. har hängt runt på kneget och kopierat/vänt papper, har även hunnit lära mig virka, plockat årets första tusse(  =)  ), njutit av solen,ätit mat,druckit 11 koppar kaffe och om cirkus 18 minuter stämplar jag ut för dagen!
Då bär det av hemåt för lite lövkrattning,ett trevligt tandläkarbesök, och lite Body balance sen så är det förhoppningsvis sängen som gäller eftersom nattens sömn var något tvivelaktig.. 
Nåväl, dags för mig att ta reda på mitt pick å pack och bege mig söderöver.. 


 

summasummarum

Har inte haft tid att blogga i helgen eftersom hela lördagen spenderades i Källviken på FSP open där solen bjöd på extrem värme hela dagen lång,åkarna bjöd på en hel del feta trick och sällskapet av en drös med goda vänner kunde inte ha ens fått den mest kritiske pessimisten att klaga!Mer såna dagar,JA TACK!

Ungefär så här såg då alltså lördagen ut...




Efter tävlingen så stod vi i valet och kvalet om vi skulle övernatta i falun och gå på galejjet men efter mycket velande så kom vi fram tlll att vi ju faktiskt inte hade ett endaste "vanligt" klädesplagg med oss och att det skulle bli väldigt omständigt att låna upp sig så vi begav oss hemöver,solbrända och nöjda..



När vi kommit ungefär halvvägs så började det trots allt suga i umgänges-tarmen så efter noggrant övervägande så beslöt vi oss för att åka hem,packa om och bege oss mot västerås stad där vår gode vän hade styrt upp till fest, sin egen födelsedag i ära..på vägen dit plockade vi även upp denna sötnöt (inkl. partysugen Mr.F of course!)


Kvällen dominerades av glada miner och ett par rundor biljard och avslutades för min del när solstinget tog ut sin hämnd efter dagens livsnjuteri...
Vilket iof var mycket positivt i morse när jag vaknade och tog en IKEA-runda medans dom andra nötterna låg och sussade.Lätt värt!
Efter en hyfsat tidig hemkomst så vart det lite mys med babe och sen träningsdags med Core,spinning och Pump på planeringen.Mycket lyckat!
Och nu.. nu sitter jag här.. och bara ÄR.. till Van Veeteren!
Som sagt..LYCKAD HELG!


Oh HAPPY day

Du himmel vilken härlig dag som kommer bli väldigt svårslagen!
Kommer inte kunna specificiera(?) dagens leende för hela dagen har endast vart ett stort leende.
Förutom att solen har skinit konstant och man har kunnat studsat runt i linne och tunnare tröja utan att frysa det minsta och att jag på det dessutom varit ledig har ungefär dagen sett ut såhär>>>

Det började ju då med att jag gick och vattenjympade och solade(På vägen dit fick jag syn på gatusoparbilen,kan väl tro att det sög lite lagomt i skate-tarmen och saknaden av min amiga Y. gjorde att det tom ville sig till att komma en liten tår!!!)  varefter jag styrde kosan mot lilla farfar, halvvägs stötte jag på Robban vilket var väldigt trevligt för det var mycket längesen! Efter en lång snackis om allt och inget så skilldes vi åt och jag fortsatte mot mitt mål och gjorde ytterligare ett stopp på Coop där jag köpte de godaste spanska "försäsongs-jordgubbarna" jag ätit + en tjusig tulpankvast till farfargubben. Såklart hade jag ju gjort hans dag med dessa små detaljer!

Efter farfar så bar det hemöver för lite lövkrattning och där hittade jag lillsyrran glassandes på trappen med solen rätt i plytet så hon fick snäll agera entusiastisk publik och när löven räfsades bort så dök det upp både den ena och den andra grödan.. kommer bli väldigt intressant att se va det är som kommer att träda fram om några veckor.Katterna har vart som galna och studsat runt mellan buskar och trän och vi har fått oss X antal goda skratt av dom rackarna:D 

När jag räfsat nån timme eller två så bar det av mot city igen och Arena där det bjöds på ett minst sagt svettigt spinningpass vilket var helt sjukt kul eftersom det var min favorit instruktör som höll i det och humöret var på max så jag lyckades komma upp(och ner) till önskad puls HELA passet igenom och på tempo-låten så var det verkligen TEMPO!
Fan va kul det var!

På vägen hem vart det en tur på ICA där det inhandlades haricot verts och kesella så nu laddar jag inför en mysig hemmakväll med hemmagjorda "HV-chips" och keselladip.Avslutningsvis blir det troligtvis en genomkörning av hela kroppen på spikmattan för annars kommer jag nog inte komma urr sängen imorgon.

Puss och godnatt mina vänner,hoppas er dag varit lika bra som min!
<3



(Ni ser ju själva hur underbar hon är, mi Amiga!)

Oh SUNNY day

Nyss väckt av två hungriga katter efter en sen kväll med scrubs,CSI,NCIS,Medium och X antal skålar med gröt vilket jag fått total nippran på,gröt alltså! Supersmarrigt, havregrynsgröt med en liten smörklick och flingsalt.Hur gott som helst!
Utöver mitt kommande dagliga intag av denna kulinariska rätt så tänkte jag snart bege mig iväg till "Hallen" för lite vattenjympa med damerna, var ett tag sen nu så det blir nog supertrevligt. Tänkte även bättra på brännan lite i "cancertuben" och efter det hem och kratta trägårn, nu börjar alla löv uppenbara sig och jag vill ha grönt,grönt,GRÖNT!
I Afton blir det även en tur på spinningcykeln på Arena.Fullspäckad dag alltså! Trevligt! 

Imorn är det FSP open i Falun och K. ska dit och åka och jag är galet sugen att haka på och hänga med brudarna i solskenet, kanske låna med mors lilla kamera och försöka få till nå trevliga bilder vore isåfall inte så dumt!
Men.. det är morgondagen det, här tar vi en dag i taget mina vänner..  
 

Våren är här

Efter en sväng om med solen så mår jag tiptop igen.

Gjorde fagersta city med mor och dotter Andersson med en (sockerfri) avslutning på Vallonen i form av en slät kopp kaffe. Mycket angenämnt!

Angående socker så går min sockeravvänjning suveränt, detta är då fjärde dagen och än så länge känner jag inget behov, kanske för att jag verkligen gett mig fan på att lyckas, vem vet, bra mår jag iallafall och det är ju det som är vitsen med hela det här påhittet!
För övrigt så har våren nått även in på bruket, ljugarbänkarna framplockade och glada miner i alla hörn!
Vad mer kan man önska sig!?



gummibears

Inte på humör att skriva nått just nu..
Är liksom inte helt okej att ha ont i truten så här länge!
återgår till bumbibjörnarna på disney channel istället,nostalgi eller vad!


Ur "Äkta vara"

Håller just nu uppföljaren till Mats Eric Nilssons bok "Den hemlige kocken" i min hand, "Äkta vara,guiden till oförfalskad mat" och läste precis en (av många!) vettiga saker som de här böckerna har att komma med.Stycket löd såhär:

När Aftonbladets Karin Ahlborg avslöjade att våra livsmedel innehåller en rad tillsatser-exempelvis smakförstärkare.färgämnen och konserveringsmedel - som inte är tillåtna i hundmat bad SvD konsumentreporter Henrik Ennart Jordbruksverket om en kommentar. Verkets foderexpert förklarade då saken såhär "Människan har sitt fria val ... Men djuren kan inte själva läsa innehållsdeklarationen och det är egentligenden enda skillnaden som gjort att reglerna för djurfoder är betydligt strängare."

Som M-E själv uttrycker sig i boken "Tydligare kan det inte sägas.Vi  kan välja!"


The weather is SWEEET!

You spend your life doing what you´re told,
growing old
Reach and run all this time
For something you just left behind
Music from open doors
Laughter was never forced
And never,never being lonely

(Daniel Lemma är SÅ underskattad!)

Har haft en UNDERBAR dag idag , och klockan är bara 12.23.Galet!
Somnade på soffan igår så vaknade imorse när babe tände en brasa innan han skulle till jobbet, låg och kollade på elden en liten stund innan jag gick upp och packade väskan för gymmet.

07.30 stod jag och ca 15 andra tappra själar och Pumpade järnet.
Efter det tänkte jag ta mig en sväng om med crosstrainern men eftersom solen sken så otroligt underbart och motivation var på topp så beslut jag mig för att sticka hem,svida om och dra ut på en promenad istället,vilket snabbt förvandlades till en joggingtur.. (Japp ni läste rätt, knäet gjorde sig påmint men det till trots så gav jag mig fan på att springa hela lilla skogsrundan runt..)  Och FAN va bra jag mådde efteråt, ont knä eller inte, jag ÄLSKAR att springa när solen skiner ,det går inte att komma ifrån!(Vilket resulterade i dagens leende!)

Väl hemma igen med det goda humöret pulserande så rensade jag upp i trädgården (Jag ÄLSKAR att jag har en trädgård!), ansade lite buskar som vi irriterat oss på hela vintern och plockade bort gammal bråte som fått förfalla på gräsmattan under några år, även missarna vågade sig ut och rulla runt i gräset..

När jag ansåg mig ha fått något sånär ordning på min lilla tomtplätt så bar det iväg in till en 40minuters-tur med spikmattan och Daniel Lemmas sköna stämma på perfekt volym.Slocknade direkt!(ställde alarm!)

Käkade frunch och nu dokumenterar jag rubbet..

RSS 2.0