nominerad..

till årets sämsta bloggerska men det är sjukt kasst att uppdatera vi iphone för det blir bara en fukking mess av alla ord!! Och påtal om sjuk... jag gick och blev pissjuk på en millisekund idag! Från ingenstans kom ett vedervärdigt halsont och snor i mängder så det står väl inte på förrän jag smittat minimänniskan också. :( SÅ.. nu är det kurering som gäller för på lördag är jag åter på Arena som BB-instruktör!*LYCKAAAA*:) C-vitaminer,frukt och vatten..i massor, så jobbar jag, hur jobbar ni?tips mottages tacksamt!! Idag fyller syrran år (som för övrigt får en pojke den 29e Januari) så 5 ska vi dit på fika! najs!

Kul det är att spela wordfeud mot Emma, ve...

img_6577 (MMS)

Kul det är att spela wordfeud mot Emma, verkligen! SKITKUL!


Soffmys

img_8158 (MMS)

Soffmys


Check

Kinkig bebis:CHECK!! Kass nattsömn: CHECK!! Trött mamma : CHECK!!! En måndag med fullspäckat schema: CHECK!!! Önska mig lycka till!!!!

25års presenten!:) <3

img_0101 (MMS)

25års presenten!:) <3


Från festivalen i lördags, publicerades i ...

img_6726 (MMS)

Från festivalen i lördags, publicerades i lokala blaskan! ( fotot taget av svägerskan!)


<3 ( bilden snodd av knoddens faster!)

img_8044 (MMS)

<3 ( bilden snodd av knoddens faster!)


Pjuuuh, trött mamma efter att ha haft en g...

img_4048 (MMS)

Pjuuuh, trött mamma efter att ha haft en gaphals hela dagen!  Sov nu din lilla fågelunge!!!!!!


Eskiln beach

Det blev en lång sovmorgon idag , den lille har fortfarande lite knas med magen. Han är inte så ledsen, mest orolig så mamman är lite trött! Vi åkte ner till playan och kollade lite wakeboard och provade bindningar då min fina, underbara, fantastiska K ska ge mig en komplett bräda i 25årspresent:) Så även om det inte blir att åka så mycket iår så har jag ju hela nästa år framför mig!:) Nu är jag hos svärmor där det vankas lite släktmiddag / kräftkalas! Mysigt värre!:) ha en toppenkväll alla!!

Magmonster

Igår efter att vi käkat frulle på hurtis så var mamma och syrran barnvakt till Malte medans jag jobbade lite men till deras bescikelse sov han hela tiden:) Vi lunchade på bruks med ovannämnda personer och drog sen hem på en tupplur innan det var dags för lite kalas hos sväris som fyllde år(grattis!!!!) och lite lagomt här blev lilla M kinkig, troligtvis magknip då han legat och varit lite orolig och missnöjd hela natten så nu är det mys i soffan framfòr disneychannel så att åtminstone 1/3 av familjen får sova! För övrigt så är dagen obokad, tanken var v-ås och lite häng med katten men om den lille fortsätter såhär så känns det inte supermotiverat=(

johnny depp sa:

"att ha barn är som att ta hand om en full kompis, dom spyr och skiter ner sig och sen somnar dom och helst skulle man bara vilja skicka ut dom MEN man älskar dom så därför behåller man dom!" Njaaa, riktigt så är det väl inte!:)

Goda förutsättningar

Denna dag ser ut att kunna bli TOPPEN, För det första så somnade den lille mannen tidigt igår.i sin egna säng. I sitt egna rum! Så jag och K kunde ta det lugnt och laga lite mat tillsammans! Pojken gjorde ljud ifrån sig först vid 2 och då hade en annan redan fått flera timmars kvalle-sömn så då tog jag upp honom, matade och så fick han somna mellan oss. Sen sov han fint till 6 och kvart över skulle mitt alarm ha ringt då vi idag ska besöka bvc. Efter det blir det frukost på hurtis med mamma och 11 har jag en PHP på Arena. Sen ska jag mysa med mina pojkar , eller iaf den ena och sen har jag två träffar till ikväll!Ni hör ju,SUCCEE!:)

Superglad

Idag när jag kom hem så hade jag fått ett paket "shit tänkte jag, vad har jag nu beställt?!" men så öppnar jag och då är det min faster från skåne som jag inte träffat på sjukt länge( vi snackar typ år!) som skickat en present till Malte och dessutom skolfoton på mina småkussar som nu inte alls är värst små längre! Jæklar vad tiden går alltså!!!

Maltes fantastiska M-mössa som han fått av...

img_7283 (MMS)

Maltes fantastiska M-mössa som han fått av tant Ewe:)


Den lilla fågelungen som börjat testa sina...

img_9548 (MMS)

Skenet bedrar! Den lilla fågelungen har allt oftare börjat testa sina lungor!


Åhhhhh,Ångest!

En sak som kom över mig inatt, eller egentligen redan igår, var att jag TOTALT försummade en stackars kille som kanske var intresserad av träning igår!! Jag satt i receptionen och skulle göra klart det allra sista innan jag skulle till butiken och K hade just lämnat den lille mannen så han satt med bakom. Så kom denhär killen då och var lite förvirrad och frågade om han fick kolla omkring! Absolut! ( här börjar barnet gasta och visa precis vad han går för och jag tappar fokus!) killen hade massa frågor om gruppträningen och istället då för att ta hans nummer eller direkt boka in en tid för en träff så säger jag," kolla hemsidan"! Vilken jäkla amatör alltså, fy vad sur jag är på mig själv, så oserviceminded och så olikt mig. BLÄ jag skäms!!!:( Och iom att minimÄnniskan gastade på så reflekterade jag inte över detta innan det var försent. Dumma mig!

Ännu en härlig dag:)

Fantastiskt ös hos Arena idag och det har även rullat på fint i butiken på eftermiddagen. En heldag, varav de sista timmarna med liten i sjalen på magen.Och det funkade kalas även det tack och lov. Nu är jag TRÖTT! Snart dags för hemgång och jag kommer bränna av direkt det är en sak som är säker!

Hej hopp

Gårdagen var fullspäckad av träffar med motiverade människor på Arena. Underbart!!!!:) Pappan och pojken klarade sig toppen trots att jag var borta mellan 11-19 ,UNDERBART att det funkar!!!<3 idag har jag ett par till inbokade på eftermiddagen sen kör jag nog butiken efter det och då får mini vara med.

Toppendag

Hela dagen har spenderats på Arena med fokus på nya medlemmar!! Maria har samtidigt hållt ställningarna på r.ECO vilket var ovärdeligt!! Dagen resulterade i 13 nya medlemmar och en fin dagskassa i butiken.UNDERBART!:) nu väntar en pizza i ugnen och en film på stickan. Wohooi

Festvalræven

Gårdagen var SUCCE'! Den lille pojken skötte sig superbra och hade det mysigt mot mina bröst i bärsjalen hela kvällen! Strax efter 9 drog vi hem, mest för att mamman var trött, för det är ju sjukt ansträngande att hela tiden få höra hur vackert barn man har!;) Jag menar, jag är ju uppenbart partisk i den frågan men när helt ,eller delvis,okända människor stannar upp och utbrister "Men guuuuuh, vilket vackert barn!" Då växer man ju typ 2 decimeter som mamma!:) Och då han garanterat var den yngsta festivalbesökaren så var han fotomodell för en kväll. Typ ALLA skulle ta bilder, och tänka sig, vissa hade tom vett nog att fråga om det var ok!

Premiärfestivalen för skrotis!(han har kåp...

img_9806 (MMS)

Premiärfestivalen för skrotis!(han har kåpor men just nu funkar mamma och tyget som skydd!)


Tillägg till önskelista:

*NY AXEL!! My god vad ont jag har! Har troligtvis belastat fel, gått med axlarna vid öronen etc etc.. Skitdrygt är det iaf! Jag har alltså så pisseont att jag har problem att mata barnet och det är inte roligt nånstans! Så, färdiggnällt!! .......eller okej, idag är det festival på Eskiln och det SPÖREGNAR! Kul! Okej, the gnäll is over!

Lite filmtips;

Source code & The rite!

från hon som snart fyller 25,

så kommer nu en önskelista: *Massage (Presentkort,direkt från presentlämnaren eller annan valfri lösning.. men . MASSAGE!!) *Klippning (Exempelvis hos Eleganze Hair) *Annan lyxbehandling för kropp eller själ.Något att njuta av helt enkelt! ..ja det var det jag kom på nu.. så, snälla tomten! BRING IT ON!!!

Vackra unge!

img_4499 (MMS)

Vackra unge!


Vårda språket!

Maria och Fredriks lilla Elisia 5 år uttryckte sig såhär när hon fick veta att jag skulle komma på besök: "Mamma, vi måste göra en dumburk tills Becca kommer för hon säger skit så mycket!" Personligen kan jag ju tycka att det var turatt det inte var nått värre än "skit" som passerat den lillas öron men jag är även fullt medveten om att jag ÄR sjukt slarvig med att vårda mitt språk och att det allt som oftast slinker ut det ena "fula" ordet efter det andra! SKÄRPNING!!!

Det där med stavning...

I dessa Wordfeud-tider så kan jag inte annat än börja fundera ... Man blir baske mig sjukligt dålig på att stava när man spelar det spelet ( för er som inte är med i svängen så är det alltså ett slags alfapet där man utmanar sina kamrater via mobilen! .. Och till er som ÄR med i svængen: reberecca heter jag!!! ;P ) Man vill ju liksom SÅ gärna att ens bokstäver ska passa in så man tycker nog att sist man kolla i ordboken så stavades väl "dags" med " X" .... eller?! Så man har ju all rätt att bli förbannad när rutan om att ordet är ogiltigt kommer upp!( eller när ens motståndare typ.. Har ett liv och inte gör sitt drag pronto!!;D) Men , out of topic, det jag egentligen ville komma till ang stavningen var det att vi håller på att klura på den lille mannens namn, anledningen till att Malte inte är helspikat känns för mig som att det beror lite på att det är ganska vanligt, i Sverige finns det 5000+ som heter Malte och i Fagersta 8 st( inkl. Mellannamn). Jag har alltid velat ha ett unikt men fint namn som inte är för långt och inte för hårt och Malte faller in på många av de punkterna.. Förutom vanligheten ( plats 56 på namntoppen 2010 )MEN , så hittade jag en alternativ stavning : Malthe! Endast 26 i sverige som heter det, ingen i västmanland! Men , då till dilemmat, han kommer då alltid få dras med felstavningar,tillrättavisningar och förvirring så fort någon ska plita ner hans namn och då är frågan , kommer han lida av detta? Jag lider förvosso inte av mitt "två C och enkel-V" men då är det uppenbart vart mina två c:n och mitt enkla v ska vara , säger han "Malthe med H" så kommer ju folk inte bli ett dugg klokare eftersom h:et aldrig uttalas... SÅ, hjälp mig här , ovanlig stavning med risk för felstavning eller vanlig stavning och hänga på strömmen?!

Fantastisk natt

*nooooot* Suck...Den lille mannen har vaknat femhundratretti gånger och gastat efter krubb, inte hysteriskt men han har knölat och skrynklat och knorrat samtidigt som han har pickat och pickat... Och pickat! Och sen när han fått bròstet då har han glufsat och glufsat och glufsat..till att efter 2 timmar FORTFARANDE glufsa, varpå han, helt avdäckad,låter i princip allt han fått i sig den sista timmen rinna ut över mig, honom, säng.. Ja överallt! Torka torka, somna... Och efter en timme är det dags igen !!! Så, idag är man INTE nÅn pigg mamma och jag orkar inte ens tänka tanken på att aktivera oss!!

Det är ju löjligt hur söta dom är i sånadä...

img_8077 (MMS)

Det är ju löjligt hur söta dom är i sånadär mössor med "knopp"! Vackra barn<3


Inge Västerås

men istället blev det myshäng hos Jessicas mamma i 5 timmar med fika, macka och lite mer fika:) Lagomt! Liten har varit superduktig och han har nog börjat vant sig vid att åka vagn nu. SKÖNT!:) Nu tänker jag bara mysa framför Tvn.hörs imorrn!

Godmorgon

..som varje morgon:) Jag är uppe och hoppar och väntar på att det ska bli morgon även för lilltrynis så att vi kan promenera till tant J.! Jag överväger om jag ska passa på att åka med J till Västerås när hon far men samtidigt vet jag att jag inte kommer kunna låta bli att handla till den lille mannen och nu borde jag faktiskt vänta till hösten innan jag shoppar igen:) Jamen vi får se, trevligt att kanske bara åka över och fika på B&J's! Någon som har något annat förslag annars?tips mottages tacksamt!

Heldag

Från att inte alls veta vad jag skulle fylla dagen med till att ha det fullspæckat. Besök av Stor-Malle, en promenad till svärmor för lite grillat+ dessert och häng med Maltes stor-kusse, promenad hem igen med ett besök på Arena på vägen och lite snicksnack. Nu sitter jag och matar den lille mannen och imorgon är en ny härlig dag, då ska vi hälsa på tant Jessica!:) Wiiiihooo<3

STORkusin Lea!:)

img_7979 (MMS)

STORkusin Lea!:)


Ensamma mamman..

Eller alltså egentligen inte, bara lite! K är ju förlorad till wakeboardgudarna och att hänga på playan i trist väder är vi inge sugna på så jag och lilla M har återigen bara varandra att roa! Så, vi mottager gärna förslag på hur man roar sig på ett bra sätt, tack!:)

Ännu en dag,

Bvc,hurtbulle-fika,snabbvisit hos syrran, vän-häng hos maria och kvällsbesök med tillhörande presenter!( TACK!) ....och allt detta toppat med en OTROLIGT kinkig bebis!( ge mig styrka!:P )

Matvrak

Nu har den lille ätit konstant sen ca. 6 med undantag för en halvtimme då jag var iväg och handlade och bara den senaste timmen har han kalasbajsat 4 ggr. Hmmm.... kanske borde jag se över min kost....

..och då det numer är officiellt...

Så kan jag ju också,ÖVERLYCKLIG, meddela att vår lilla minimänniska ska få en till kusin inom kort, närmare bestämt i början på nästa år!! Min lillasyster ska alltså OCKSÅ bli mamma och jag ska bli moster!! FANTASTISKT!<3

Bebis Nr. 3 i vår  föräldragrupp är här! V...

img_3442 (MMS)

Bebis Nr. 3 i vår  föräldragrupp är här! Välkommen till världen lilla Freja!:)


Tips,

Filmtips till en helkväll framför tvn önskas!!

Soffmys precis som planerat!!LOVELY!!! <3

img_3989 (MMS)

Soffmys precis som planerat!!LOVELY!!! <3


Ännu en dag

Plutten är redan 2 veckor och det firade K med att ta en fjärdeplats i sin klass på NM i wakeboard- obsticles(stavning?) det är alltså när poängen räknas på det du gör i hoppen/ på boxarna. Han var 1,5 poäng från 3an så hade han hållt sig liiiiite längre på nån box etc så hade han stått på pallen. Jag är SÅ stolt!<3 Nu är han ute och svänger runt med wake-pojkarna och jag sitter hemma framför tvn, helt färdig, och blir mjölkad:P Alldeles lagom fördelning:) Imorgon väntar lite förmiddagasjobb på Arena och sen ska jag nog lura lilla familjen till att bara soffmysa HELA dagen! Så jag håller tummarna för regn!!! Nu lite sömn. Puss

En heldag på Eskilnbeach avslutas med en f...

img_2747 (MMS)

En heldag på Eskilnbeach avslutas med en fjärdeplats för pappan i NM och tacos för mamman i restaurangen!


Good moooooorniiiing

Grynet äter och då, som vanligt, passar en annan på att blogga. Tur man är en mulrikvinna som både kan vifta med brösten,hålla i bebis OCH hantera en iphone. SAMTIDIGT!!:) Igår var vi ju på Eskiln då där det bjöds på SM i wakeboard i kabelpark. Han var med i klassen där poängen enbart räknas på det du gör på hoppen/boxarna och han tog SILVERMEDALJEN!!! Duktiga han!<3 Idag är det dags igen men nu är det EM som står på schemat, lite större, lite tuffare och vi håller tummarna för att gårdagen gett mersmak för prispallen!:) Vädret är kanon så det blir nog bikini och playan för oss idag skulle jag tro. Kom och hejja på våra "local heros" ni också vettja:)

Heldag

Morgonen= BVC! * Lillen väger nu 3000 prick! Dessutom har han vuxit en HEL centimeter!:) Förmiddag= Arenahuset! * FP gjorde ett litet reppo/ uppföljning över hur det rullat på i huset sen starten. Kommer i MER-bilagan den 24e! Lunch= Hurtbullen! *mamma bjöd, TACK! Eftermiddag/kväll= Eskiln! *K tog silvermedalj i sin klass i kabelSM!!!Tillbringade hela kvällen på playan med svärmor som bjöd på fika och kvällsmat i restaurangen! Malle tyckte det var svintråkigt att ligga i vagnen så han var kinkig typ hela dagen, men det gjorde inget!:) NU? * totalt utpumpad.SÖMNSÖMNSÖMN!!!

Myskväll

"I am numver four", melonfrossa och bebismys! Underbart!!

Malle är på promenad med sin nya virkade v...

img_6815 (MMS)

Malle är på promenad med sin nya virkade vagn- mobil som han fått av tant Ewelina:)


Lilltrynet har tvärdäckat, så snart han va...

img_5886 (MMS)

Lilltrynet har tvärdäckat, så snart han vaknar blir det lite mat ( till honom!) sen en promenad för att stilla mammans behov. Yes, det blir en bra dag!:)


vad säger man..

Tryckte just i mig en halv kladdkaka på egen hand.. vad är det dom säger..
kanske: "Om man inte har några gravidkilon så får man väl skaffa sig!" :P

pjuh,

mycket bebis nu, men svårt att komma ifrån!
K. hugger ved/åker wakeboard och vi har lite hemmamys.
MEN,snart blir det en promis i think, måste ha lite frisk luft.
Nån som är hemma och vill ha besök?

Alltså man dör ju vid blotta åsynen av des...

img_2585 (MMS)

Alltså man dör ju vid blotta åsynen av dessa tassar!<3


Ett litet tillägg...

Igår hade jag och Malle besök av Äl och Jack och Sara och "kulan" och då kom vi självklart in på att prata förlossning och både jag och Äl som är ganska färska inom ämnet konstaterade att det inte är själva förlossningen som är det jobbiga utan att det helt klart är tiden efteråt : konstanta menssmärtor och då du dels håller på att avlida av svid varje gång du kissar och sen inte törs göra nummer två på flera dagar för att du inte "vågar " krysta och att du sen , ovanpå det blöder av bara hellskotta eftersom bebisen lämnat efter sig som ett stort öppet sår så du måste gå omkribg med en svettig, illasittande binda dygnet runt när du inte vill nått hellre än bara lufta härligheten! För mig tog det två dar innan nummer två och såhär efter 1 vecka är även svidet borta och blödningarna minimala. Så det GÅR ÖVERmen det ÄR en jobbig tid! Ett tips är att hela tiden ha en 50cl petflaska till hands när du kissar. Denna fyller du med ljummet vatten och liksom "sköljer" muttan med samtidigt som du uträttar dina behov, ovärdeligt! Sorry Kristine:) men DET är sånt som ingen talar om men som alla borde veta:) och på det kanske man har en kinkig bebis som vill äta hela tiden och då är det AAAASVIKTIGT att tänka på hur man sitter för annars kommer ryggen ta rejält med stryk! Så , det var vad jag hade att säga!:)

Förlossningen.

Medans minnet är färskt:

Efter att ha vaknat mellan 02-04 i fyra dagars tid med molande värk i magen så hade jag liiite på känn att det kunde tänkas börja närma sig bebis men vågade inte hoppas för mycket.
På Torsdagen hade jag mitt sista pass på Arena och lite skämtsamt sa vi att vi garanterat skulle ses även på Fredagen.. för hade det inte kickat igång så skulle jag minsann komma till gymmet och gymma ut ungen ;P

Fredagen kom och jag vaknade som tidigare runt 02. (Läs inlägget från 29/7)
Denna gång hade molandet HELT KLART ändrat karaktär, inte mycket men jag kände helt klart att det inte var som det varit de tidigare dagarna. Började klocka värkarna och dom låg som tidigare skrivet omkring 8minuter mellan varje.
Runt 10 på kvällen så beslöut jag mig för att testa gå upp och lägga mig. KATASTROF!
Så fort en värk var på G så kastade jag mig ur sängen och rullade på en polatesboll, stod på knä i sängen mot mina och K.s kuddar uppallade framför mig, dansade runt.. ochvärkarna var inte outhärdliga utan det kändes änsålänge okej och jag kände mig nöjd att det börjat hända nått.
Vid 12 gav jag upp, då gick jag ner och satte mig i soffan, jag kände hur en värk var på G och kastade mig ur soffan när jag plötsligt kände ett "knäpp" emellan bena. och så började det rinna nå trams (såhär i efterhand inser jag ju att det troligtvis var vattnet!) och efter det eskalerade ALLT värkarna blev 20 ggr starkare och kom allt tätare men bara ca. 40 sek långa så fortfarande : Jag överlever!
K var ute och körde lite folk och kom väl hem runt 01. Här hade jag snart varit vaken i snart ett dygn med totalt ca.8timmars sömn på 5 dagar. Man var väl inte i toppform direkt!
Jag förberedde K på att det kanske kunde bli dags för våran bebis att komma och sa till honom att det var bäst han gick och la sig så att han var utvilad, själv skulle jag sova på soffan (om jag kunde) för att han skulle få ro.
Klockan gick och det blev bara värre och värre. ca. Klockan 02 ringer jag förlossningen, då har jag 4 minuter mellan värkarna och har svårt att prata när dom kommer. KOM IN! sa sköterskan!

Jag väcker K. och säger att " Nu är det dags!" Vi packar det sista i väskan och kastar oss ut i bilen.
JÄTTEKUL att sitta fastspänd i en timme när man fram tills dess "gått/dansat/rört" bort värkarna. NOT! Smärta!
Hela vägen till v-ås så skriker jag åt K "RÄÄÄÄÄKNAA" för då var han tvungen att räkna ner från 45 för att jag skulle kunna påminna mig om att det snart var över och samtidigt höll jag på att krypa ur skinnet.
I Virsbo var det 2.18 minuter mellan varje värk och jag bad K. att GASA!
För varje värk så andades jag.. och när det var 10-15 sek kvar så fulgrina jag ..för att sen när den var över agarva ÅT mitt eget fulgrin! :P

Vi kom fram till förlossningen och blev inlagda på ett rum där hon spände fast ctg-grejjen för att kolla hjärtljud på liten etc.  och så bad hon mig ligga still i "ca 20-30 minuter" . VISTT SERRU.. det var jag säkert intresserad av.. men K räknade och jag andades och tillsammans fixade vi det!
..och så skulle hon undersöka mig. Nu var klockan mellan halv4 och 4. Hon hann inte mer än dra ner snyggtrosorna från landstinget förrän : "Nu kommer det... nått!" ropade jag.. och det gjorde det. Vattnet FORSADE!
Hon undersökte mig och konstaterade att jag var öppen 2 cm och gjorde klart för oss att vi fick räkna med 1cm/timme som förstföderska och att hon skulle kunna skicka hem oss men då jag hade så ont och vi bodde en bit ifrån + det faktum att dom HADE plats så kunde jag stanna om jag ville.
SJÄLVKLART ville vi det! Sen erbjöd hon mig att sätta sterila kvaddlar som skulle ta bort ryggsmärtan ( Det kändes som attt ryggen skulle gå av i toppen av varje värk!) Men där sa jag blankt nej, i mitt "brev" hade jag tagit upp det att jag GÄRNA gick smärttröskeln ut INNAN jag tog nån smärtlindring men att det var inte omöjligt att jag skulle komma att vilja ha något senare! Det respekterade dom såklart!
Vi fick ett rum, nr.5. och vi bad om en Pilatesboll och en gåstol och så fick K. en massagegrej att knåda ryggslutet på mig, vilket var OVÄRDELIGT under HELA förlossningen, detta tog i princip bort ALL ryggsmärta!
Eftersom jag ville röra på mig så satte dom en såndär liten fjäder i skallen på bebisen för att kunna ha koll på hjärtat, u och detta gjorde RUSKIGT ont eftersom jag var tvngen att ligga stilla på rygg så trycket mot ryggraden blev maximalt. Denna skitmaskin var dessvärre glapp, så inte nog med att man trodde ryggen skulle gå av eller att "mensmagen" skulle explodera utan tillochfrån trodde man också att ungen dog. KUL!

Var tvungen att gå på toa eftersom det kändes som jag ABSOLUT var tvungen att bajsa... väl där så fick jag en värk så brutal ( då K såklart inte var med och masserade inne på toan!) att jag var tvungen att ta en toarulle att bita i för att inte skrika rakt ut.

Vi fortsatte hanka på därinne och jag fokuserade på att andas genom varje värk, fortfarande ingen smärtlindring. (Så K. fick aldrig möjlighet att testa den omtalade lustgasen som ska vara så kul! :D ) Jag hade syster sol och Tanya stephens i lurarna och vickade runt til det.
Klockan blev 07 och det var dags för skiftbyte så den första barnmorskan (Lisbet) kommer in med den nya (Christina) och ska presentera henne och precis då kommer en värk så jag säger.. "nu kommer det en värk"... " och nu trycker det på och det känns som att  jag faktiskt vill bajsa på mig".. "och nu kommer fulgrinet!" ..."Uäääähääähäääää" .. "hahahaha..och skrattet!"
"JA men då kanske det hänt något på dom här 3 timmarna då om du känner det sådär!" säger Lisbet,
och Christina undersöker mig (återigen på rygg och det gör ONTONTONT!) varpå hon konstaterar att jag är öppen 9cm ..nästan 10.. det är bara en liiiiiten flik. "SÅ, nu är det dags för bebis! Jag börjar plocka fram lite grejer här!"

Okej... redan1?

Jag börjar med att ligga på sidan, inte bekvämt. Rygg: INTE bekvämt! Knästående mot ryggen på sängen: YES ALLTSÅ!
Hela kroppen jobbar åt olika håll och jag börjar må illa och måste spy litegrann.
K. masserar och stöttar och påminner mig om att andas
Christina oroar sig över att värkarna är så väldans korta och att jag kanske inte ska orka så hon frågar om det är okej att hon sätter värkstimulerande dropp och det är det.. men hon hinner inte mer än sätta nålen för innan vi vet ordet av så gastar hon om att hon ser huvudet... och ett , tu , tre nu är det bara att köra på riktigt.. jag känner att det är nära men värkarna ÄR korta .. 30 sek ungefär .. man hinner inte mycket på 30 sekunder men så känner jag hur huvudet är ute (befrielse!)  och hon ber mig.. om det finns minsta tillstymmelse till värk kvar så ska jag krysta NU! och det gör jag .. och så flyger bebisen ut. PLOPP!

Jag kollar ner mellan benen och ser en pung " DET ÄR EN POJKE!!!"
"Det vet jag inte än!"  säger Christina.
"Jo jag ser det , det ÄR en pojke!" jag kollar på K. "Du har fått en pojke!"
Varpå jag kollar ner igen och utrister "MEN, vad liiiten han är!"
"Sååå liten är han väl inte" säger Cristina.
"Jo, iaf om man föreställt sig ett 4-5kilos barn..hahahahha"

Så får jag upp honom på magen. FANTASTISKT!!
Jag noterar att inga av namnen vi har känns rätt.
Jag grinar och skrattar om vart annat och K står stolt som en tupp med våta ögonvrår bredvid och tittar på den lille med kärlek i blicken.

Sen var det dags att klippa navelsträng,det gjorde K! Sen fick jag
trycka ut moderkakan (som vi tittade på!
Och så kollade dom "slagfältet".
Allt var fint med några ynka små stygn ( bara på "lindriga" ställen ,absolut inget allvarligt!)
Dom gick och hämtade fika och lillen passade på att bajsa i min hand. (!) sen var det vägning och mätning
49 cm. 2960gram
Vi fikade , jag duschade,kissade (SVIIIID!) och så packade vi ihop och fick åka till BB!

Överlag så var förlossningen MYCKET enklare än vad jag föreställde mig. Men jag tycker att min vision av hur det skulle gå till, med ställningar,värkarbete och smärtlindring (eller den ej befintliga rättare sagt..!),avslut etc., gick HELT enligt planerna och jag är glad att jag tagit hand om min kropp under graviditeten så jag visste vad jag hade att jobba med . Vilket jag också fick mycket beröm av barnmorskan för, just det att jag hade VÄLDIGT god kroppskännedom och utan problem visste "var,när och hur "när det krävdes av mig.

Så med andra ord , en fantastisk upplevelse som inte gjort mig rädd för att föda barn utan snarare tvärtom!

Och nu sitter vi här med vår fantastiska lilla mini-människa som vi älskar över allt annat. Underbart! <3Schyrra?!

Nu sover minimänniskan och jag hoppas för allas skull att det fortsätter så ( förutom en liten matpuse eller två om ett par timmar. Imorgon har jag ytterligare ett säljmöte och jag är PEPP!!!!!:) Det är så sjukt kul att peppa andra till att komma igång med sin träning att jag verkligen LÄNGTAR till varje sån här träff:) Wiiiiiie

Denna dag?!

Funderar på vad dagen tänker erbjuda?! Snart är det kväll men jag känner mig motiverad till nånting, vet bara inte vad:) Förslag? Nått schysst filmtips kanske?

Vår lilla ap-pojke!<3

img_8971 (MMS)

Vår lilla ap-pojke!<3


night from hell..

fy alltså. Enda gången han var lugn var när han fick mat, vilket resulterade i att han blev ÄNNU MER otålig och ÄNNU MER skrikig.vi höll på från ca. 21 att trösta honom..mat.sov(i 5min).skrik. rap.sov(5min). skrik...så rullade det på!
K. åkte en sväng med honom i bilen och då slocknade han, men så fort vi skulle lägga över honom i sängen så var det klippt igen.Matade honom i sängen vid 12 i typ en timme.. varpå han somnade och jag lade ner honom, allt såg ut att lugna sig och jag slumrade till.. då kommer K in och börjar räta till pyjamasen (!)
Barnet börjar såklart gråta, K. tar upp honom och lägger honom mot sitt bröst. Hjälper inte! Jag säger (lätt irriterad!) att jag kan ta honom för att han nog har en fis/ rap på tvären och lär "guppas", K. tar med honom ner och jag somnar bums. TACK för det älskade älskling och duktiga pappan!
3 timmar,3 stora kräkor över hela magen,X antal rapar/pruttar och ett pyjamasbyte senare så slocknar barnet på skötbordet. K. lägger honom ömt i sängen,jag vaknar och pussar dom båda och så sov vi till 10. Nu har jag varit iväg i någon timme och haft en säljträff på Arena. Ammade lillen innan och så ska jag väcka honom vid två nu.(Känns hemskt att väcka honom men han hade inte gått upp i vikt utan låg kvar på födslovikten så enligt BVC ska jag gärna väcka honom varannan-tredje timme för mat! )
Det är verkligen hur skönt som helst om det kan funka såhär så jag kan göra lite pul emellan:)
När jag ringde och skulle boka in dessa möten så var reaktionen från 2/3 uppringda..
"MEN FICK INTE DU BARN NYSS?!?!!"
"Euum jo , förra lördan! höhö.. men ja,vad säger man!? jag är rastlös helt enkelt!"
Nån/några eftermiddagar ska jag även ha lite r.ECO-utförsäljning och den 21a ska jag lösa det så nån kan stå där när det är öppethus på Arena.  Maria!? :)

Tack!

Ska testa magdroppar! Får besök av BVC idag så jag ska passa på att höra med henne också! Han har varit såhär de senaste 3 kvällarna och nu när jag bytte på honom så hittade jag en fladdrande, grön, snorkråka i näsan på honom.. Kan det vara en förkylning på G? Testade droppa mjölk i näsan då det tydligen ska lindra, skadar iaf inte att testa. Men som sagt, ska se vad hon säger idag, tack iaf för era goda råd!!

Morgonmys.

img_1918 (MMS)

Morgonmys.


Amningskudden: Guds gåva till ammande kvin...

img_6553 (MMS)

Amningskudden: Guds gåva till ammande kvinnor, tätt följd av vårt-skyddet!Amen!


Råd tack...

Nu vänder jag mig till er småglinspäron därute, Vår lilla M är exemplarisk.. På dagarna och på nätterna.. Men på kvällarna,då blir han otröstlig, han får äta hur mycket och ofta han vill men trots detta så blir han iaf kinkig 2 sek efter att han släpper bröstet. Blöjan är torr/ bytt och vi håller honom nära, vaggar, sjunger etcetc men INGET hjälper. Och han verkar inte arg eller hungrig utan bara .. Olycklig! och det skär i mitt mammahjärta!:( Så efter en stund (1-2 timmar!) så blir han bara tyst och så efter ytterligare en stund så somnar han som om ingenting. Så hörrni, hjälp mig här ,vad kan vi göra?

Och självklart matchar han sin mamma i färg:)

img_9294 (MMS)

Och självklart matchar han sin mamma i färg:)


Dagens outfit: Body: Katvig.Dregglis: Pipp...

img_8942 (MMS)

Dagens outfit: Body: Katvig.Dregglis: Pippi. Byxa: Lindex. Napp: Elodie details.


Redan söndag!

För precis en vecka sedan så vaknade jag och K upp efter vår första natt som föräldrar. Helt sjukt! Gårdagen spenderades först hos Emma där mini fick träffa sin brylling Sigge och så fortsatte jag och minimänniskan med ett besök hos Jessica med familj för att slutligen fortsätta mot Eskiln där pappan lekte i parken. Vi chillade på playan med en glass och hade det allmänt gott! Kvällen tillbringades på Sjöströms baksida med grabbarna . Kräftor,paj och massa annat gott stod på menyn och Malle skötte sig exemplariskt. Men vid 10-snåret ledsnade han ur, då höll dom stora grabbarna konsert och troligtvis lät det inte alltför vacker då Malle för en sekund blev lite otröstlig så vi tackade för oss, hoppade in i bilen (där han tvärslocknade!) Väl hemma somnade vi båda två alldeles jättegott och som alla andra nätter har han nu sovit fantastiskt bra och så även jag. Nu är det dags att hälla i sig lite kaffe för jag gissar att den lilla snart vill ha mat, det gastar på däruppe på skötbordet! (Pappans morgonpojke!) Tjing så länge*

Malle hänger med bryllingen Sigge hos tant...

img_6623 (MMS)

Malle hänger med bryllingen Sigge hos tant Emma!


Hej igen,

Det är orättvist tycker jag, att K. har sjukt lätt för att somna om. Jag har legat och ridit på mig sen 7 och nu gav jag upp medans han och Malle kan ligga och tryna halva dagen utan problem. SUCK! Nåväl , man får väl göra massa sysslor då som den husmor man är men nu FRUUUUKOOOST!!!

Huuuha

Minimänniskan ligger och äter så jag passar på att blogga! Idag är det Huvudvärk DeLuxe!!!!Igår hade vi riktigt superfredagsmys med 2 kilo godis,ben&jerrys,cola och film.Mattsonator var här och soffhängde, riktigt mysigt hade vi det. Sen började Malle kinka sig så jag tackade för mig och gick och la mig med grynet! I ärlighetens namn så tror jag det är allt socker från igår som sitter i skallen.huh!! Idag ska jag dels träffa katten en sväng och sen hänga i gäng hos Sjöström till kvällen. Kan inte bli annat än en succe'lördag! Puss på er

Ännu en dag.

Hade en heldag med mamsen igår. Vi var till avesta och shoppade lite och jag hittade en väska som var nersatt 75% som jag spanat in en längre tid så det var bara att slå till. Sen fick en bikini och 3 klänningstunikor följa med hem också.. och så lite nya pyjamasar till lillpysen, har upptäckt att domdära småpojkarna gärna "bevattnar" ALLT i närheten så fort man vänder ryggen till vid skötbordet... vilket innebär att vissa kvällar får jag byta 2-3 pyjamasar innan vi kan gå till sängs och då han är sååå mini så funkar inte de jag har med fötter. SÅ ,då MÅSTE man faktiskt shoppa lite. :D
Sen blev det en lunch/middag på Hurtis och så fick mamma möjlighet att myspysa med minimänniskan medans jag fick lite gjort här hemma.
Och så återigen har alla sovit fantastiskt bra förutom jag då aka. mjölkkoon. Rulla över på fel patte och det är kört :D
Idag är jag nere på matchvikten, det gick undan! Men mycket har nog att göra med att jag tappat en del muskler och sen har nog amningen satt sina spår. Det är en hungrig krabat!
Nåväl, nu står en tupplur på schemat sen får vi se vad kvällen har att erbjuda.
Tjing så länge!

Gårdagens kommentar:

" Men det VAAAR väl ett VACKERT barn!! .. och jag brukar vara ärlig..vissa barn ÄR verkligen fula!"

Kan inte annat än hålla med! :D

Lillpysens nya gungstol(fyndad för en 70la...

img_0342 (MMS)

Lillpysens nya gungstol(fyndad för en 70lapp på röda korset!) blev genast poppis!


God morgon

Ja, varje morgon är en god morgon nu för tiden:)
Imorse vaknade jag av att det bokstavligen forsade ur mina nya dolly-pattar och Malle* var mer vild än tam i sin halv-sömn och höll på att knuffa mig ur sängen för att han blev så ivrig. Plutten!
Igår var vi på återbesök i v-ås och lilla M var uppe på sin födslovikt igen. Eftersom besöket bara tog max 10 minuter så passade vi också på att vinka till lilla Lea och krama lillasyster Karolin. Lilla duktiga Lea har ju lärt sig äta själv nu så det firade vi med att ha med oss saft och supersmarriga chokladmuffins.Så snart blir det kussekalas:)
Sen lunchade jag och K på BK och faktiskt så smakade käket riktigt bra!! Det blir helt klart fler gånger!!
Väl hemma så fick vi besök av Ewe som hade med sig en hög egensydda kläder,bland annat en GRYM arena-väst!!:)
Till kvällen Blev det en promenix till Eskiln för att hälsa på vår nyhemkommna schweizer-vän. Tog ett glasstopp på Hurtbullen och även där fick M lite presenter!! Det var den dagen.
Idag väntar nya äventyr och jag är öppen för förslag:)
* Med flit skriver jag "Malle" då Malte har fått en konkurrent: Malcolm.
Nåja, Vad vi än beslutar så blir ju smeknamnet iaf Malle så vi börjar där!:)
Vad tycker ni?

Helt sjukt att han legat där inne och helt...

img_0930 (MMS)

Helt sjukt att han legat där inne och helt sjukt att jag efter 4 dar har 1,5 kg kvar till inskrivningsvikten..


Varje morgon, i resten av mitt liv, kommer...

img_3814 (MMS)

Varje morgon, i resten av mitt liv, kommer jag vakna upp med dessa två vid min sida! Ofattbart!<3


Livet på en tisdag

Dagen har rullat på fantastiskt bra och jag har fått en hel del gjort. Känner mig pigg,peppad och utvilad!
Hann förbi Arena en snabb-sväng när jag var iväg på ett annat ärende, man blir lite förvirrad när man inte är där dagligen längre.
Just nu väntar jag på min fina K. som är och åker lite kabelpark för när han kommer så blir det till att laga potatis och purjo-soppa. Mini-människan sover efter att ha haft en liten "dipp" såhär på kvällskvisten. Inte lätt å vara liten!
Någon dag här framöver bjuder jag väl på förlossningsstoryn också,del 1 är ju redan gjord(29/7) skulle man väl kunna säga.
Som ni kan se nedan så har vi idag haft besök av familjen Gullblom, Leon är sjuuukt snabb alltså, både med fingrar och fötter så där ser vi vad vi har att vänta om ett år! Galet!
Annars då? imorgon blir det en tripp till v-ås för lite äventyr och jag har även ett gäng samtal att avveckla såå busy day skulle man kunna säga men jag klagar inte...än!  :).och för att grannarna inte ska behöva fun...

img_5412 (MMS)

.och för att grannarna inte ska behöva fundera över vad som försigår på 89b så klargjorde K. detta med att poängtera att storken varit på besök!:)


Kanske- Malte fick besök av familjen Gullb...

img_2608 (MMS)

Kanske- Malte fick besök av familjen Gullblom som hade med sig dessa fantastiska presenter!GILLA!!!


Malte

Tanken på namn har ju surrat i skallen konstant de senaste 9 månaderna och de som legat i toppen har varit främst: LOAH: Både kille och tjej men då lillprinsen verkligen inte såg ut som en "Loah" så tänker jag hålla på det tills vi kanske nångång i framtiden får en flicka eller en pojke som ser ut som en liten Loah. Så,  Sno inte,:) för det är , enligt mig, "NAMNET"!!
Sen har även Z/Xander, Mille,Algot och Frej varit aktuella men inget kändes rätt när han väl låg där på bröstet.
SÅ, vi började spåna på lite nytt och ett namn som hela tiden ploppade upp i mitt huvud när man tittade på den lille var : Malte!
Inte ett ovanligt namn ..alls.. men han ser verkligen ut som en liten Malte.. sen om det är gubbfrillan eller vad det är  är i dagsläget oklart att säga men ja, tillsvidare är det alltså det som gäller. :D

Nu drar vi hemåt, dags för nya äventyr och...

img_1898 (MMS)

Nu drar vi hemåt, dags för nya äventyr och ett HELT nytt liv med denna  underbara lilla mini-människa! <3


Hemgång

Idag är det dags för lilla familjen att åka hem, jätteskönt att få hitta lite rutiner, mysa i trädgården och gå på sin egna toalett! Till er som är nyfikna på den lille så uppskattar vi om ni hör av er innan ni planerar komma då vi kommer varva sömn och ammning och det kan ju vara skönt för både oss och er om han ÄR matad när ni kommer så jag slipper slänga fram pattarna till höger och vänster för när lillpysen käkar så gör han det med råge! Så...ni är HJÄRTLlGT välkommna ( om ni är friska!!!!) men liiiiiite planering tackar vi för:) Sen kanske jag blir tvungen att mata honom ändå men då har vi iaf FÖRSÖKT!:)

RSS 2.0