Förrätt

img_9438 (MMS)

Förrätt


I sälen har vi det kallt!!!

img_7851 (MMS)

I sälen har vi det kallt!!!


Barnet sover och första glaset vin är sipp...

img_1571 (MMS)

Barnet sover och första glaset vin är sippat på. Nyår i sälen kan varit årets bästa ide!


Wed. 20111228

ÄN-TLI-GEN.
Har jag klart för mig vad jag gör på nyår.
Sälen it is med hela lilla familjen.
Pulkan är medräknad och nu efterlyser jag bara en "barnpulka" modell släde med skaklar att ha bakom när jag åker längd. Anyone?!
Faaasiken va pepp jag är!
.
Idag ska vi in på banken och fixa ett sparkonto åt lilltruten. Han fick ju lite kuler i julklapp och sen har jag ju redan lagt undan barnbidraget sen han kom så nu lär det sättas in nånstans.
.
tjohoooo.

Härlig jul

Vi började dagen hos Ks moster där det var ytterst trevligt och barnet skötte sig galant och avslutade hos mina föräldrar med ett helt gäng glada människor och flertalet paket .. trots att "vi inte ska ge några julklappar"( gäller ej kiddo) men hursomhelst så fick jag ALLT jag önskade mig och lite till.
*Raggsockor- både långa och vanliga.
*Mössa
*Benvärmare
*Vändbar NikeJacka
*Adidas-Jacka
*Tumvantar
*Kökshandduk
Bra dag, lagomt tempo och massa mys.
GILLART

Tydligen hade barnet varit snällt iår. På ...

img_1497 (MMS)

Tydligen hade barnet varit snällt iår. På bilden syns inte "ludde"-fällen i botten och matstolen är kvar hos sväris och pulkan ligger i vedboden!:P


Dessertbuffe nr 2

img_8573 (MMS)

Dessertbuffe nr 2


Familjen "Vi struntar i julklappar iår" st...

img_3038 (MMS)

Familjen "Vi struntar i julklappar iår" strikes again!!:)


Dan före Dopparedan

YAAAAHOOOOO.. Skidpremiären avklarad, blev drygt 6km med Malin igårmorse! SÅÅÅÅ sköööönt!
Avslutade gjorde vi med lite varm choklad i bilen!:)
Veckan har rusat på, varit en hel del på Arena och igår efter skidturen var jag,mamma och mini tillv-ås och flängde runt! Han har fått börja använda sittdelen i vagnen och det blev VÄLDIGT populärt!Man såg ju nått!:)
Glömde kortet hemma så det blev inga spontanköp direkt, däremot lite avfallspåssar,sopsäckar etc på Maxi.. spännande.
Nu ska jag snart ut i spåret igen men denna gång med svärmor. Vädret är ju inte kanon men det funkar nog!
På återseende!

Ett nytt år

Flänger runt på olika bloggar och ett tema är ständigt återkommande.. Det kommande året och året som varit!
Skulle gissa att det i sinom tid dyker upp en "mitt 2011"-lista här i bloggen men tills dess så tänkte jag plita ner några rader då året inte är slut ännu.
MYCKET har hänt dethär året.. till största del bra saker, faktiskt! Mitt liv känns väldigt perfekt för tillfället och det trivs jag med (daaah!? )
Ofta läser man också om nyårslöften..Ofta så brukar mitt nyårslöfte vara att sluta lägga energi på sådant som gör mig ledsen men fram tills för några månader sedan så har jag verkligen brytit detta löfte gång på gång på gång... tills alldeles nyss.. då man insett att för att orka vardagen som småbarnsförälder så är det allra viktigaste att BARA fokusera på det som står dig närmast hjärtat!
I år kommer mitt löfte vara att inte ha några löften, aldrig lova mig, eller någon annan något som jag inte kan hålla. Dvs bara ta på mig uppgifter som jag älskar ,klä mig i kläder jag trivs med, umgås med positiva energier och göra det som betyder något för MIG och som JAG brinner för och som jag därmed VET att jag kommer att klara av att utföra!
Inte leva någon annans dröm än min egen. Filmen om mitt liv handlar om mig och ingen annan och då är väl huvudsaken att huvudrollsinnehavaren mår prima.
OCH som nån Max Söderpalm sa:
Vill du vara lycklig så ska du alltid göra det du har sagt att du ska göra!"
Vera Lindmark kommenterade detta med:
"Så självklart, men ändå värt att bli påmind om då och då. Om du exempelvis lovat dig själv att du ska träna efter jobbet och landar i soffan istället – hur känner du dig då? Lycklig? Knappast."

Hon sa även en annan klok sak som träffade käpprätt:
"Jag ska sluta göra ”allt” och göra mer av det jag gillar och blir glad av. Egentligen är det inget löfte utan en plan för att uppnå ett långsiktigt mål. Att stanna upp då och då och fråga mig själv: Är det jag gör just nu viktigt för mitt mål? Gör jag något varje dag för att komma närmare målet? Blir jag glad och nöjd med mig själv av det jag gör just nu?"<--Lite samma bana som jag känner med andra ord..
Lycka är när man kommer till insikt och själv faktiskt INSER hur starkt vissa saker i livet påverkar en.
mmm.. pladder pladder.. nu är det bingen för imorgon blir det säsongspremiär på längden med Malin!:)



YO bro' ! Gröt 4 life!

img_8049 (MMS)

YO bro' ! Gröt 4 life!


tjoop

LÅNG helg. fast ändå inte!
FREDAG: Hemmakväll, pizza!
LÖRDAG: Bodybalance,Fika hos Sjöström,Barnis åt Lea ,Så mycket bättre och grekiskt med morsan.
SÖNDAG: Fika(!) Karro fyllde år så MYCKET fika blev det, det är liksom hennes specialitet.
Äntligen tog jag tag i garderobsrensningen (du har en proppfull blå kasse här morsan!) medans lillisen sov på trappen,nerbäddad i vagnen, och nu har jag bara mysit med lilltruten i soffan.. han fick sova på mitt bröst ett tag (några timmar!) innan jag flyttade honom till hans säng!
Fina,fina, killen. <3
Premiärade med gröt idag också. mm.
Hämtde också en lite julklapp till K idag i v-fors, från Malte. Det blir nog kalas!

Barnvakt åt sötaste prinsessan!

img_1578 (MMS)

Barnvakt åt sötaste prinsessan!


Finfika hos Sjöström!

img_3400 (MMS)

Finfika hos Sjöström!


Här varde ljus!

img_3761 (MMS)

Här varde ljus!


från pyjamasen

Här hemma knatar vi fortfarande omkring i pyjamas, Eller.. jag knatar och liten sover.. igen! (Tack!)
Hade tänkt ägna lite fokus åt att plocka undan , vika in kläder etc men det verkar faktiskt som att jag skiter i det... idag igen..
MÅSTE handla mina enar/buskar/träd/whatever och knöla ner dom i krukor att ha på trappen.. men det går långsamt. Dessutom kvarstår problemet med barnis till i afton =S
18-(22-23) troligtvis däckar truten vid 7-8 snåret men lär ju passas på ändå.
Nån pålitlig härlighet som känner sig sugen!?

Åhhhh

Fan vad saker och ting flyter på alltså.. Jag hoppas verkligen att det fortsätter på samma vis även nästa år.
Sjukligt pepp inför ALLT som kommer. Spec lite nyheter idag , men dom avvaktar vi med ett tag tills det är spikat... nu är ni nyfikna va!? ;)
Jamen annars då, nyår?! Hur ser planerna ut!?
Jag är redo för mys... ja , jag vill mysa, det vill jag, äta god mat, visa vänner och familj som man håller kär mycket kärlek... utan en överkonsumtion av alkohol..bara vara,njuta,leva!
Typ så!
Idag var jag på "bruket" och fick mig lite julmat och en julklapp, finfina grejjer faktiskt.. nån som önskar sig köttbestick i Julklapp kanske?!Vi har redan!
(Fick även en "välj vad du vill"-klapp, ni vet när man får välja ur ett häfte..Massa fint!)
Var också till Norberg och besökte morsans jobb och visade upp lillgrynet(som hade finkläderna på!),köpte även en SKITFIN mössa och en Nalle Puh-bok på Pias skattkammare ,lite ljus och olja på Klockargården och sen mysfikade jag med min mysis Emma. <---Underbar tjej som ALLTID får en att le!
Rundade av med Arena och hurtis-häng (..otippat...!) där det i vanlig ordning bjöds på några goda skratt.
Imorgon är det "P-fest" för Arena-gänget så om nån är sugen att vara barnis typ (18-19)-23 (Barnet somnar troligtvis 19-20 men K kommer inte hem förrän ca 22.30!) så hojta till!

True story

Läs och minns!

Chill

En tur till "trädgårn" för köp av grönt till trappen byttes snabbt ut mot en lång promenad med kittykatten..tack vare att bilens batteri var dött när jag skulle iväg (ja jag säger "tack vare" inte "pga" för promenaden var TOP i jämförelse med att plantera saker i kylan!) lite snack om livet och dess med- och motgångar blev det .. typ 3 timmar var vi nog ute iaf.. inkl ett middagsstopp på Hurtis. Vi gick ju förvisso inte så snabbt iom att varje steg var en lek med döden pga all is... men ändå! Skit-is!
Hursomhelst. Kärlek till katten för en trevlig stund.
Imorgon väntar träffar,massage och Bodybalance. Härlig start på denna veckan.

Uhhm

Måndag igen.
FAN va tiden går.
Ursäkta språket (vet att svordomar tyder på dåligt ordförråd) men seriöst, vart tar tiden vägen!?!?!
Fattar ingenting!
I helgen var första gången som jag var borta från lilltruten mer än bara ett par timmar .. ett helt dygn blev det och tänka sig, det gick KALASBRA! Såklart! Han var hemma med sin pappa och skötte sig exemplariskt!
Skönt att veta att det funkar!
Falun var för övrigt fantastiskt som vanligt. Vi körde Dans med Sara och Bodybalance med Carro på MåBättre. Chairstrippen blev inställd för nstruktören var sjuk men vi hade det sjukt kul ändå. Utgången blev sen så istället för Ladies Night på Magasinet som det var tänkt så drog jag,Sara å en tjej som heter Roza våra rumpor mot Victuscella istället och där träffade jag min vrålsnygga namne Rebecca härifrån byn. Så det blev kramkalas och så dansade vi röven av oss. :D
KÄRLEK.
Att sen avsluta kvällen med falafel och ris från Maestro är obligatoriskt så efter det var kvällen fulländad och vi hoppade i bingen och slocknade direkt.
Igår tog jag och K TakeAway från Kapellbacken/ Grekiska kolgrillen och FAAAAN va gött det var , lät värt att ta hem mat därifrån istället för att köpa typ pizza eller dylikt, samma pengar men mycket mer "riktig" MAT ... och mycket godare..och jag har dessutom lite låda till idag också!LYX!
Rekommenderas starkt..(Att äta på plats har jag bara dåliga erfarenheter av,men att ta Take Away var SJUKT bra för det är verkligen god mat!!)

A men det var dagens update, tjingeling!

Saltbilen!! Billackens värsta fiende!!

img_6394 (MMS)

Saltbilen!! Billackens värsta fiende!!


Åhh, mitt vinterland

En invasion av lovikavantar drabbade plötsligt sverige och den som kikat ut har sett hur dom vackert seglar ner från himmlen. MYS!
Igår var det kallt.. men JÄTTEFIN vintersol så efter att Zandra och Ville varit här med pannacotta och dumlekakor så mötte jag upp Karro för en ute-dejt som .. självklart ...slutade i en fika:) (det var vårt verkliga mål men vi kände att det var klokt att lufta bebisarna först. )
Efter Karro skulle jag en snabbsväng förbi Arena och plötsligt blev snabbsvängen lite längre och vi var kvar där i 2-3 timmar .. lillen sov så snällt. Och plötsligt.. utan att riktigt förstå hur det gick till .. så ligger jag nu ute på ett BOXpass under vårterminen.. 2xBB,1xAfro och 1xBox. Ja. Har man inte saker att göra så skaffar man sig :D
Men sjukt kul ska det bli! :)
Har börjat testa lite ersättning på grynet ... tycker det känns skönt att veta att det FINNS mat OM jag spontant ska iväg nångång och är osäker på om maten hemma räcker.. för ibland kännar man sig helt enkelt inte sugen att pumpa och då känner kroppen det och producerar typ NOLL vid pumptillfället,blir som en block... och  typ 10ml kommer man inte långt på..
Jag komemr HUVUDSAKLIGEN att amma men som sagt, OM det behövs nångång så vet man att det funkar.
TACK ZANDRA!!! :)
Nu väntas Arena-eftermiddag sen blir det mys med Maltes kusse,faster och farmor medans K. göttar sig på julbord med föreningen.
Imorgon: FAAAALUUUUUN!!!! <3

Ms. Tanita

På Arena har vi en Tanita-våg.. ett fantastiskt instrument som kort och gott räknar ut vad kroppen består av..
Det kostar 100 pix att använda den, lätt värt iom att du kan ställa in om du tränar eller inte vilket blir sjukt mer rättvisande än om man inte kan göra den inställningen.
Såhär såg mina resultat ut igår:
INPUT
Bodytype: Athletic
Gender: Female
Age: 25
Height: 169cm
Clothes weight: 1.0kg
RESULT
Weight: 68,3kg
Fat%: 26,2% (normalt=21-32,9)
Fat mass: 17,9kg (normalt= 13,4-24,7)
FFM: (Fatt free mass..tror jag !? ) 50,4kg
Muscle Mass: 47,8kg
TBW: (Total body water) 35,8kg
TBW%: 52,4%
BoneMass: 2,6kg
BMR: (Basal ämnesomsättning) 6381kj/1525kcal
Metabolic age: 23 år (gaaaanska nära va!:P)
Visceral Fat rating: 2
BMI: 23,9kg
SUPERKUL... iaf för mig.
Jag är nöjd..
Framförallt med tanke på att min inskrivningsvikt som preggo var 71kg,på sista kollen visade vågen 79kg och nu är det 4 månader+ sen ungen kom ut ,dvs 4 månader+ av fika DAGLIGEN. Så,JA,jag är riktigt nöjd med min kropp.. Ska bli kul att testa Ms.Tanita igen om några månader nu när man börjat få rutin på träningen igen för att se hur fördelningen fett/muskler/vätska ev. omfördelas.. SPÄNNANDE! :)
(Jag vet att man ska ta dessa resultat med en nypa salt men det är kul ändå!) ;P

TossigaTisdag

Ja, jag känner mig lite tossig idag.. faktiskt!
Kanske är det för att igår var en sån bra dag, flyt med allt, matlagning,städning,träning,träffar,bebis.. A, u name it!
Det smittar liksom av sig på idag.
Brasan sprakar , kaffet är upphällt, bebisen roar sig själv (=sover,typ!) .
I eftermiddag har jag 3 träffar OCH Bodybalance = Helkväll!
Fan va jag älskar mitt liv!
mvh,
tossig tös-25

HAHAHA

en sak som slog mig.., Ni som har Swedbank ,bor i Fagersta och gillar Harry Potter kommer nog hajja direkt ,ni andra gör det troligtvis inte alls!
På Swedbank här i stan jobbar det en liten karl , en oerhört butter person oavsett när man är där, drar inte på smilbanden i onödan liksom. Hans barr spretar åt alla håll fast han troligtvis försökt kamma över/ner det.
Tänk er nu en svartalf på Gringotts bank i HarryPotter..... PRECIIIIIIIIS!!!! Där har ni han!:D Japp, det är sånt jag sitter och funderar på på måndagmornarna! :)
Bild på alfen

Engelska antikrundan:

En man visar upp en fantastisk 1700-talsbyrå i fanér och berättar hur han fått hjälp av sin kompis ,"poleraren" ,att fixa till den. AR-killen börjar berätta vad han tror om den och konstaterar att den är bra skick ..."men fötterna.." säger han. (som i dagsläget är stora runda bollar!)Sen blir han avbryts han av karln som äger den som stolt berättar hur hans vän "poleraren" hjälpte honom att sätta dit dom för innan "hade den inga fötter ,bara små konsolliknande saker påspikade.." . AR-killen blir helt tyst och bara stirrar .."Det var orginalfötterna!" Hahaha... Byråägarens min var obetalbar. Och det blev inte bättre av att AR-killen konstaterade att värdet i dagsläget troligtvis låg kring 4-6000 Pund MEN hade den haft orginalfötterna hade den garanterat varit värd över 10000 Pund. HAHA. Stackare!!!

Welcome SUNday

Börjar andra advent med några kloka ord från Yogi.Fortsätter med julstädning och adventsfika... Och .. kanske lite Yoga!?:)
härlig söndAg på er!


Till "väntar bebis"

Jag använder mig av en TricotSlen och är mycket nöjd!
Den är bred och bekväm och sitter kanon men tänk på att man lär knyta den hårdare än man tror..
Tycker den har funkat perfekt både från då Malte var nykläckt tills nu då han är 4 månader och jag tror att jag kommer kunna använda den ända tills han inte vill bli buren längre då den som sagt är ganska bred så man får ett rejält stöd.
Om du inte kollat in "SjalBarn" så gör det där finns massor med tips för oss med sjal-barn!
Lycka till med sjal och bebis. :)
bildkälla
bildkälla

Presenten från Leila, ett superfint armban...

img_7745 (MMS)

Presenten från Leila, ett superfint armband med Maltes namn och födelsedatum + uggleberlock( de som besökt hans rum vet att det är ganska ugglerikt!:P)


Malte i sin pappas gamla byxor!

img_6020 (MMS)

Malte i sin pappas gamla byxor!


Indiskt!

img_8657 (MMS)

Indiskt!


Palsternacka!

img_7259 (MMS)

Palsternacka!


vad up?

Haft en galet busy vecka,full rull non-stop. Hunnit med massa jobb, NÄSTAN blivit överkörd (mentalt) av en riktig hagga,varit i på Erikslund/IKEA med Malin och fyndat,bokat TheNIKEblast.(WOOOOHOOOOOO!!!!!),låtit lillen äta palsternacka, haft 2xBodyBalance (+varit på Combat) och lejt bort min Afro för att få spendera lite extra tid med en fin vän som även hade med sig en FANTASTISKT UNDERBAR present. (Kolla följande separata inlägg!)
Vi lagade 3-rätters Indiskt vilket blev en riktig succe, vi använde oss av dess recept:
Förrätt:
http://www.tasteline.com/Recept/kryddig_spenatsallad_med_aubergine_och_myntayoghurt
Varmrätt:
http://www.vegetariskt.com/visarecept.asp?ReceptID=1726
Naanbröd till varmrätten:
http://mariellsrecept.blogspot.com/2010/04/naan-brod.html
Efterrätt:
http://www.tasteline.com/Recept/indisk_yoghurt
Till maten hade vi myntavatten med citron.
Betyget blir full pott och skulle tippa på att menyn hamnade på en bit under 100:-/pers och då köpte jag hem alla kryddor (förutom kanelen och kumminen som jag redan hade) varav koriandern,persiljan och myntan var färsk.
Vad gäller recepten så tyckte jag nog att kikärterna i förrätten var överflödiga och att i efterrätten hade det nog blivit bättre med lite honung ist för florsocker.
Men annars:Bara bra!
Är överlag SJUKT nöjd med veckan som varit och hoppas att nästa blir lika bra!
Puss på er.

RSS 2.0