När vi mötte Tina

Okej.. Inatt sov vi alltså hos en tjej som hette Tina.. I Manila! 

Det hela började i Republic wakepark, kids är en riktig kompismagnet här. Vi hade en riktigt bra dag och frågade om lite tips vart vi skulle åka härnäst. Vi fick bra tips på ett ställe som låg 3 h bort och flera nummer till kompisar åt åkarna som kunde tänka sig köra oss då vägen dit var lite krånglig och filis lokaltrafik inte är den bästa.
Efter några samtal så visade det sig att alla var väldigt upptagna och vi bestämde oss för lokaltrafiken men så kom då Tina. 
I korta drag så erbjöd hon sig att köra oss för hon tyckte synd om oss om vi skulle åka jeepneys och tricycles med barn men hon kunde inte köra oss direkt men till kvällen så om vi kunde vara kvar i parken ...eller kanske följa med till henne och hon sa lite skämtsamt att hon hade ett litet minizoo och hjälpte skadade hundar. Hon bor i big city Manila. Jaja tänkte vi, det blir en kul utflykt! 
Det visar sig att hon inte skämtar utan faktiskt har ett minizoo med tre invalida hundar som inte kunde gå varav den ena hade två ben, 3 "vanliga" rescuehundar, typ 7 katter som alla var upplockade på gatan, två minikattungar som hon hittat mitt i vägen, en jättefet hängbukssvinsugga, två marsvin, två kaniner, en JÄTTESTOR ödla leguan och två gigantiska sköldpaddor (som f.ö gökade hela vårat besök) och dessa alla djur hade hon på en bakgår(och framgård) mitt i ett lyxigt bostadsområde i Manila. Sjukt och Malte var lyrisk! Slutade såklart med att vi blev kvar med dealen att vi skulle sticka vid 04 . När alarmet gick skuttade vi upp, väckte barn och gjorde oss iordning, just när vi packat klart så knackar Tina på dörren och säger att hon ska fixa lite "så vi kan väl säga 6-7 istället..närmare 7 kanske?!" Haha. Aja sa vi och hon berättade att hon ställt fram frukost så vi kunde gå upp å käka eller kanske gå och lägga oss igen. Det där med tid är det lite hipp som happ med här i Filippinerna tydligen:) 

07:30 Kom vi iväg och nu är vi i San Juan. 
RSS 2.0