Den hemlige kocken

Har precis plöjt igenom ovan nämnda bok av Mats-Eric Nilsson.Läsvärt?OH YES!
Det som han skriver om är något som varje individ borde beakta när vi står och väljer bland livsmedelshyllorna.
För den som inte hört talas om det här underverket så är det alltså som så att denna herre har tagit reda på det som vi som livsmedelskonsumenter helst skulle vilja slippa veta.Tex att det vi tror är kött ..(eller iaf de som inte är uppfödda på vischan med en far som under vinterhalvåret kom hemdragandes med stora älgar var och varannan helg som hela familjen hjälptes åt att stycka i garaget!) faktiskt innehåller så pass lite kött att man blivit tvungen att tillsätta köttsmak och att det "färska" s.k butiksbakade brödet faktiskt inte alls är ihopknådat av lilla Britta på ICA som slitet hela natten för att få till det perfekta brödet utan,direktimporterat från närmsta fabrik,  troligtvis legat i form av en degklump i hela 9 månader innan det blir till "färskt" bröd i en ugn på ICAs "bageri" eller varför inte ta upp det faktum att den smarriga vaniljglassen som vi klämmer i oss i x antal liter under sommarhalvåret faktiskt inte ens innehåller vanilj utan ett aromämne som utvinns ur rötad gran (i vissa fall även ur kobajs!)?
 Livsmedelsverkets kommentar på det?"..glassföretagens märkning skulle visserligen kunna vara vilseledande men konsumenten räknar väl inte med att en glass i den prisklassen ska innehålla riktig vanilj.." EHH WHAT!?
Det skulle ungefär kunna liknas med om en restaurang som erbjuder elefantstek på menyn för låt oss säga..79:-.. men serverar en vanlig fläskfile istället för att "gästen borde ju förstå att en rätt i den prisklassen knappast kan innehålla riktigt elefantkött!".
Eller se bara alla lightprodukter som vi betalar dyra pengar för (Inte allt för sällan mycket mer än för de fullfeta alternativen!), som är proppfulla med diverse tillsatser (som är bra mycket billigare att producera än äkta vara!) bara för att nått måste fylla ut tomrummet efter det borttagna fettet.
Nu vet jag inte om det bara är mig det är fel på men i mina öron rimmar detta ganska illa när man tänker efter!
Och det värsta av allt är väl nog att vi nuförtiden är så skadade av alla tillsatsämnen att vi troligtvis inte skulle uppskatta Äkta vara om om vi kom i kontakt med det för det köttet smakar ju inte som "kött" smakar!
Jag mår illa!
    

Kommentarer
Postat av: jessica

najnajnaj. där under ska det vara RENT! inget massa plåtter framme.

2009-03-25 @ 14:10:13
URL: http://jejejessica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0